Witam
Przez kilka dni nie miałem anty wirusa i cos złapałem.Teraz gdy włączę komputer i spróbuje cos zrobić np. włączyć "Mój Komputer" to robi sie lagg i trzeba resetować komputer. Obecnie jestem na trybie awaryjnym i wszystko jest ok. Co zrobić żeby wszystko wróciło do normy. Mam Windowsa XP, dodatek service pack 3. Proszę o pomoc jeśli chcecie jeszcze jakieś informacje aby mi pomoc to piszcie.
właśnie nawet nie wiem bo kończy sie instalacja i wyskakuje jakis błąd i sie odrazu wyłącza i nie widac jaki błąd. Nie ma jakiegoś innego programu który naprawi mi kompa? Bo ja już 2 dni próbuje cos zaradzic i nic
przeskanowałem tym programem właśnie i wyszło że wszystko jest już dobrze bo wcześniej anty wirusem przeskanowałem i było kilko wirusów i teraz pokazuje że nie ma tych wirusów ale nadal jest ten lagg
Odinstaluj:
Wybierz albo Nod albo Avg, drugi antywirus odinstaluj
Bonjour
Google Toolbar for Internet Explorer
Java(TM) 6 Update 21, do aktualizacji -> www.java.com
SweetIM for Messenger 3.5
Pando Media Booster
SweetIM Toolbar for Internet Explorer 4.1
Adobe Reader 8.2.5, zmien na Foxit (nie instaluj dodatkow przy instalacji!)
DAEMON Tools Toolbar
Mozilla Firefox (3.6.27), zmien na 10.
Winamp Toolbar
Właśnie udało mi się uruchomić komputer normalnie. I teraz wydaje się wszystko ok ale czy mogę już korzystać normalnie czy jeszcze coś muszę zrobić lub sprawdzić? A i jeszcze daje loga z OTL
Załączniki:
OTL.Txt(89.02 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
✨ Użytkownik zgłosił problem z lagowaniem komputera po zainfekowaniu wirusami, co objawiało się trudnościami w uruchamianiu programów na systemie Windows XP z dodatkiem Service Pack 3. Po przeprowadzeniu skanowania antywirusowego i użyciu narzędzi takich jak ComboFix oraz TDSSKiller, użytkownik nadal doświadczał problemów. Ostatecznie, po wykonaniu zaleceń dotyczących odinstalowania niepotrzebnych programów i wykonania skryptu w OTL, komputer zaczął działać normalnie, a użytkownik odzyskał wolne miejsce na dysku. Wygenerowane przez model językowy.