logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakupy na raty online - czy warto? Opinie i doświadczenia użytkowników

3echo 03 Mar 2012 00:12 4099 15
REKLAMA
  • #1 10626318
    3echo
    Poziom 15  
    Ocena: 88
    Na początek chciałem przeprosić jeśli nie trafiłem w odpowiednie forum. Tą decyzję pozostawiam moderatorom...(tylko nie kosz). Wracając do sedna...czy ktoś kupował na raty w sklepie internetowym? Chciałbym poznać opinie forumowiczów którzy wybrali taka formę zakupu. Osobiście się boję(nie wiem czego)..........po prostu brak mi zaufania. Waham się nad takim zakupem, ale coś mnie kusi aby takie zamówienie złożyć. Proszę o opinie.
  • REKLAMA
  • #2 10626656
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 875
    3echo napisał:
    czy ktoś kupował na raty w sklepie internetowym

Ale konkretniej, co chcesz kupić, spodnie, garnki, auto, komputer ? Sklepów ( internetowych) jest "pierdylion" , o którym chcesz opinię ???
  • #3 10626762
    3echo
    Poziom 15  
    Myślałem o mini wieży w Morele.net.
  • #4 10626772
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 875
    Link Poczytaj i sam zdecyduj.
  • REKLAMA
  • #5 10768540
    3echo
    Poziom 15  
    jeszcze chciałem zapytac o przedłużenie gwarancji w sklepie internetowym....czy warto dopłacić 165 zł np do kina domowego,aby przedłużyc gwarancję o 2 lata?to jest gwarancja którą daje dany sklep,czy gwarancja producenta?Co jeśli w trakcie gwarancji firmy już nie będzie?
  • REKLAMA
  • #6 10769081
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 10769734
    3echo
    Poziom 15  
    W związku z tym,że mam większy przypływ gotówki ,planuję zakup za gotówkę :).Czy polecacie w związku z tym przedłużenie gwarancji w sklepie internetowym?
  • #8 10769744
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 10770190
    arekb81
    Poziom 30  
    Ocena: 737
    Mam wrażenie, że autor tematu robi nieudolnie reklamę jakiegoś trelemorele i płatnego przedłużenia gwarancji. Taki styl pisania postów już nie raz widziałem w internecie.

Autor udaje kompletnego laika, ale zadaje pytania, które kierunkują dyskusję na określone tory.
  • #11 10771377
    3echo
    Poziom 15  
    Oł szit zostałem zdemaskowany.
    Ale się uśmiałem z Waszych podejrzeń bmserwis,arekb81.Panowie zapewniam Was,że nie pracuję w żadnej reklamie i nie działam na korzyść żadnego sklepu.Ale podsuneliście mi pomysł i teraz może warto spróbować swoich sił w reklamie :).Taki mój styl pisania postów.
    Pozdrawiam i Wesołych świąt.
  • #12 10774831
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1072
    Ja mam rade prostą jak kupować na raty to w sklepie istniejącym fizycznie towar który można pomacać i wyjść z nim ze sklepu. Jak wysyłkowo to można za gotówkę bo najwyżej stracimy forsę którą mamy i nie będziemy jej mieć a nie dostaniemy kredyt za nic w promocji.
    Jak się okaże ze jedyne co w tej transakcji było prawdziwe to kredyt.
  • #13 10780804
    3echo
    Poziom 15  
    Tommy82 napisał:
    Jak wysyłkowo to można za gotówkę bo najwyżej stracimy forsę którą mamy i nie będziemy jej mieć a nie dostaniemy kredyt za nic w promocji.Jak się okaże ze jedyne co w tej transakcji było prawdziwe to kredyt.

Właśnie dlatego zadałem to pytanie.Tego się obawiam wolę poczekać,dozbierać i kupić za gotówkę.Może przesadzam,ale to wynika z tego,że nigdy nie kupowałem na raty w sklepie internetowym.Pewnie nie ma się czego bać ale......to jest nowość dla mnie i zawsze lepiej najpierw poznać opinie a później kupować.
  • #14 10780832
    bar.kochba
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    3echo napisał:
    W związku z tym,że mam większy przypływ gotówki ,planuję zakup za gotówkę :).Czy polecacie w związku z tym przedłużenie gwarancji w sklepie internetowym?

To nie jest przedłużenie gwarancji. Tylko kupujesz polisę w jakiejś zewn. firmie ubezpieczeniowej. Oczywiście w polisie masz zapisane, że jak nie było płatnych przeglądów serwisowych co pół roku do w razie awarii nie przysługuje Ci zwrot kosztów lub że masz na zgłoszenie 12h od wykrycia usterki. Generalnie kit.
  • #15 10780890
    jaglarz
    Poziom 23  
    Ocena: 47
    Ja z Morele.net mam złe doświadczenie. Zamówiłem przez internet skaner Canona. Przez ponad tydzień brak jakiejkolwiek reakcji na moje zapytania, w BOK telefonów nie odbierali. Kiedy w końcu zdenerwowany napisałem że podam sprawę do sądu jeśli nie przyślą towaru lub nie zwrócą pieniędzy bardzo szybko przyszedł mail że już wysyłają i że bardzo przepraszają za kłopoty. Pokusiłem się o 50 zł niższą cenę.

Negatywa w opiniach nie widzę, pewnie publikują same pozytywy. :shocked!:

Rób jak chcesz, ja więcej u nich nic nie kupię.
  • #16 10780972
    3echo
    Poziom 15  
    jeśli chodzi o morele.net ,to też miałem z nimi małe przejście.Szukałem dla żony depilatora i wyszło,że w tym sklepie ów depilator kosztuje 80zł,a średnia cena to 120 zł.Zamówiłem,gdyż cena atrakcyjna.Po dwóch dniach napisali,że zaistniała pomyłka i,że ten depilator kosztuje 115zł.Odmówiłem zlecenie i napisałem,że szanująca się firma mimo pomyłki sprzeda sprzęt za tyle ile wystawiła.Dostatłem maila iż następnym razem jak będę u nich coś zamawiał, to mam się powołać na w/w sytauację.Zaryzykowałem i zamówiłem karetę gaficzną do PC(cena najatrakcyjniejsza)oczywiście powołując się na w\w sytauację.Pomyślałem,że w naszym kraju to nie realne ale........dostałem od nich zniżkę ok. 10%.Później zamawiałem inne akcesoria i sklep wywiązał się z zamówienia rewelacyjnie.Nic nie reklamuję bo to nie jest w moim interesie.Jak się zawiodę to o tym napiszę.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat zakupów na raty w sklepach internetowych, w szczególności w kontekście sklepu Morele.net. Użytkownicy dzielili się swoimi doświadczeniami, wskazując na obawy związane z brakiem zaufania do zakupów online na raty. Pojawiły się pytania dotyczące przedłużania gwarancji oraz jakości obsługi klienta. Niektórzy użytkownicy mieli negatywne doświadczenia z Morele.net, wskazując na problemy z realizacją zamówień i komunikacją. Inni sugerowali, że zakupy na raty w renomowanych sklepach są bezpieczne, a przedłużanie gwarancji często nie jest korzystne. W końcu, autor tematu wyraził chęć poczekania na większą gotówkę, aby uniknąć ryzyka związanego z zakupami na raty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA