Koledzy elektrycy i elektronicy
Próbuję wypełnić wniosek na egzamin na Eksploatacje do 1kV.
Zamierzam zdawać z poniższych kategorii:
1. urządzenia, instalacje i sieci elektroenergetyczne o napięciu nie wyższym niż 1 kV:...................................................................
2. sieci elektrycznego oświetlenia ulicznego.
3. elektryczne urządzenia w wykonaniu przeciwwybuchowym: .......................................................................
4. aparatura kontrolno-pomiarowa oraz urządzenia i instalacje automatycznej regulacji; sterowania i zabezpieczeń urządzeń i instalacji wymienionych w punktach powyżej.
Nie wiem co to urządzenia w wykonaniu przeciwwybuchowym...
Nie mam doświadczenia i aktualnie szukam pracy więc nie wiem co mogę wpisać do punktu [nr.1] [nr.3] Proszę o pomoc jakie obecnie urządzenia są na rynku pracy elektroników najczęściej stosowane. Czy czujniki, wszelkiego rodzaju krańcówki czy urządzenia IT należą właśnie do tej kategorii z punktu [nr.3] ?
W sieci krąży PDF zawierający 110 pytań z zakresu eksploatacji... Czy znając zagadnienia tych pytań można zdać powyższe punkty ?
Jakich pytań spodziewać się mogę z: "aparatura kontrolno-pomiarowa oraz urządzenia i instalacje automatycznej regulacji; sterowania i zabezpieczeń urządzeń i instalacji" ??
- Jak mogę się na ten punkt przygotować, na co zwrócić uwagę ??
Na egzamin przygotowuję się sam i nie wiem czy te marne 110 pytań (załączam PDF) wyczerpują w jakimś stopniu to co powinienem umieć zdając E z tymi czterema punktami które wybrałem.
Z góry dziękuję za pomoc