logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Adaper Lpt-Usb ilość portów USB, tworzenie kopii drukarek

MarekPac 04 Mar 2012 20:13 2251 6
REKLAMA
  • #1 10634007
    MarekPac
    Poziom 10  
    Jak zainstalować drukarkę z adapterem lpt-usb żeby działałała prawidłowo w każdym porcie usb komputera. bez żadnych zmian Obecnie zainstalowana na Virtual Port USB USB001 działa OK ale podłączona do innego portu usb tworzy (system XP) Virtual Port USB USB002 i tworzy kopię drukarki ustanawiając tę kopię jako domyślną drukarkę, analogicznie w następnym porcie. Ciężko mi znaleźć rozwiązanie na innych forach, proszę o radę albo link do podobnego tematu.
  • REKLAMA
  • #2 10635283
    maniek1818
    Poziom 22  
    Ocena: 260
    Nowe drukarki nie sprawiają już takich problemów. Czy istnieje konieczność przepinania kabla USB między portami w komputerze :?: Nie może wisieć na jednym cały czas :?:
  • REKLAMA
  • #3 10635777
    MarekPac
    Poziom 10  
    Tak, wiem że nowe nie sprawiają. Ta drukarka jest drukarką mobilną podłączaną do laptopa w różnych warunkach, w różnych miejscach przez pracowników, a różnie to niestety bywa. Myślałem nad Twoim rozwiązaniem, ale czy innego nie ma?
  • REKLAMA
  • #4 10635886
    grzemach
    Poziom 21  
    Ocena: 25
    do laptopa powiadasz, a może przejściówka lpt -> pcimcia lub ExpressCard? To są pojedyncze wejścia i pracownicy nie będą w stanie podpiąć inaczej.
  • #5 10636017
    MarekPac
    Poziom 10  
    Ok, jak będzie trzeba to może spróbuję z tymi przejściówkami, chociaż jak czytam na forach, to różnie z nimi bywa, też pojawiają się różne problemy.

Dodano po 2 [minuty]:

lepsza będzie pcimcia czy expressCard?. Potrzebuję tylko pewnego drukowania
  • REKLAMA
  • #6 10636640
    grzemach
    Poziom 21  
    Ocena: 25
    sprawdź jaką masz w laptopie - one nie są zamienne.
    Jeśli jest więcej laptopów i różne gniazda. to sam nie wiem.
  • #7 10636733
    MarekPac
    Poziom 10  
    ok, będę sprawdzał, zamykam temat dzięki za uwagi

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak zainstalować drukarkę podłączoną przez adapter LPT-USB, aby działała poprawnie na każdym porcie USB komputera z systemem XP, unikając tworzenia nowych wirtualnych portów. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że nowe drukarki nie mają takich problemów, a także proponują użycie przejściówek LPT do PCMCIA lub ExpressCard, co może ograniczyć problemy z podłączaniem. Użytkownik rozważa te opcje, ale obawia się o ich niezawodność.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA