logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak złożyć komputer do gier za 1200 zł? Propozycje i porady zakupowe

Makaronart 05 Mar 2012 20:38 1832 4
REKLAMA
  • #1 10638539
    Makaronart
    Poziom 9  
    Witam wszystkich :). Otóż tak: mam komputer juz ponad 5-cio letni i postanowiłem złożyć nowy komputer. W zwiazku z czym mam kilka pytań i chce sie zwrócić do ludzi , którzy mają o tym jakieś pojecie. Tak wiec, komputer z zastosowaniem głównie do gier ( cena do 1200zł )Wiem ze to niedużo ale zależy mi chodziaż żeby zagrać w najnowsze produkcje i żeby komputer jak najdłużej (jak na swoją cene) mi służył. Tak wiec jeżeli macie to podawajcie swoje propozycje. .

P.S Obserwuje od pewnego czasu aukcje na allegro ale boje sie kupować komputer, ponieważ nie mam wiekszego pojecia na temat ich parametrów. Mam jeszcze pytanie mniej ważne , mianowicie, czy komputer, lepiej złożyć czy kupić ''gotowca na allegro'' ? :P

Dzieki.
  • REKLAMA
  • #2 10638651
    perlit
    Poziom 39  
    Ocena: 456
    Odradzamy zakup gotowca na Allegro.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2126330.html
    Czy chcesz część podzespołów zachować z obecnego komputera, czy też pozbyć się go i składać komputer od nowa?
    Jeśli chcesz wykorzystać np. dysk, napęd, zasilacz, obudowę, podaj dotychczasową konfigurację.

Edit.
    Zapoznaj się z tym tematem.
    http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/zestawy_komputerowe_na_luty_2012?page=0,4
  • REKLAMA
  • #3 10638686
    Makaronart
    Poziom 9  
    Wiec tak, na 100% jeżeli zdecyduje sie sam składać to obudowe zostawiam i kase , którą wydałbym na nią ładuje w płytę główną bo podobno na tym nei można oszczędzac. To tyle jeżeli chodzi o zachowanie czesci, bo jak pisalem moj komputer to już 5-cio latek :)
  • REKLAMA
  • #4 10638822
    perlit
    Poziom 39  
    Ocena: 456
    To bierz zestaw z podanego wyżej linku. Zamiast nowego twardego dysku, kupisz używany na Allegro za 200zł i zmieścisz się w budżecie.
  • #5 10638911
    Makaronart
    Poziom 9  
    Czekam na wiecej propozycji :P
REKLAMA