logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór myjki ciśnieniowej: KARCHER K 2.105 czy Black&Decker PW 1300?

05 Mar 2012 21:31 16144 8
REKLAMA
  • #1 10638890
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 10640959
    12pawel
    Poziom 34  
    Ocena: 697
    Lepiej dopłać i kup Karchera, ja osobiście mam Black&Decker i nie jestem zadowolony bo po połowie roku używania pojawiły się przecieki w lancy.
    Co do pytania o lakier to myjka nie powinna zaszkodzić choć widziałem przypadki że w starych autach jak były zalążki rdzy (pęcherze) to wszystko odpryskiwało.
    Lanca ma ustawienia strumienia więc można regulować strumień wody (także wspomnianą "chmurkę" można uzyskać).
  • #3 10666562
    Don Kotone
    Poziom 1  
    A czy ten B&D jest w stanie zassać sobie wodę z beczki, czy trzeba podać pod ciśnieniem? Też się nad tym modelem zastanawiam, ale jedynym sposobem na dostarczenie wody tam gdzie używałbym myjki jest spory kanister z wężem...

Karchery wprawdzie teoretycznie mają pompy ssąco-tłoczące i wodę pociągną, ale gdy rozmawiałem ze sprzedawcą z firmowego sklepu Karchera, tanie modele odradzał ze względu na to, że mają kompozytowe pompy, a przy braku podania wody pod ciśnieniem ich obciążenie podobno byłoby trochę za duże... Inna sprawa że to fajny sprzedawca, kolejny już raz odwiódł mnie od pomysłu zakupu ich wyrobów namawiając usilnie na model 3 x droższy. Poprzednio nie kupiłem ich odkurzacza, dzięki czemu tańszy model pracuje mi już chyba 5 rok.

W każdym razie wracając do myjek - B&D ma pompę aluminiową, więc gdyby był w stanie pociągnąć, to nie byłoby źle... Sprzedawca z marketu twierdził że z tego co mają tylko Karcher da radę, ale sprawiał wrażenie że średnio wie o czym mówi, więc chcę informację zweryfikować.
  • REKLAMA
  • #4 10720171
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 10750662
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 10807774
    KarmenElektra
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Ja sie teraz zastanawiam nad kupieniem Karchera.... Nie zam sie niestety na modelach. Doradzicie mi jaki jest optymalny model - relacja jakosci do ceny.
  • REKLAMA
  • #7 10826792
    geex
    Poziom 12  
    Ocena: 24
    Propozycja do przemyslenia jest taka ... jak chcecie mieć zabawke to urzadzenie z pompą kompozytową=incore=plastikową to to samo:) i wtedy nie przekraczać ciągłego czasu pracy 20 min, natomiast jak chcecie coś umyć do 30- 40 min pracy to conajmniej modele z pompą aluminiową i wydatkiem wody 440l/ min. Niestety ... praw fizyki sie nie przeskoczy ale mimo ze za tego typu zabawke trzeba zapłacić ok 900 zł to ja wychodze z tego założenia ze jak coś kupować to żeby to służyło.
  • REKLAMA
  • #8 10826892
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 10851892
    Arkadiusz44
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Witam,

Prawie zdecydowałem się na zakup myjki Black and Decker
    PW 1700 TX. Czy ktoś z takiej korzysta (generalnie chodzi o model PW 1700), bardzo proszę o opinię i każdą informację. Czy ta myjka ma pompę ssącą- tłocząco? Czy za 450 PLN ktoś zaproponuje cos lepszego?
    Z góry dziękuję za każdą pomocną opinię.

pozdrawiam,

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat wyboru między myjkami ciśnieniowymi Black&Decker PW 1300 a Karcher K 2.105. Karcher jest polecany ze względu na lepszą jakość i dłuższą gwarancję (24 miesiące), podczas gdy Black&Decker ma problemy z przeciekami po krótkim czasie użytkowania. Użytkownicy zwracają uwagę na możliwość regulacji strumienia wody, co pozwala na bezpieczne mycie samochodu. Pojawiają się pytania dotyczące zdolności myjek do zasysania wody z beczki oraz różnic między modelami Karcher K 2.15 a K 2.15 PLUS. Wiele osób podkreśla znaczenie wyboru modeli z aluminiowymi pompami dla dłuższej żywotności urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA