logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Internet nie działa, Avast nie uruchamia się po reinstalacji - co robić?

mac_iek13 05 Mar 2012 22:25 3458 10
REKLAMA
  • #1 10639246
    mac_iek13
    Poziom 10  
    witam mam problem nie działa mi internet na kompie, antywirus avast nie chce się uruchomić, wcześniej działał ale osłony sieciowe nie działały tzn. nie można było ich uruchomić, a przy próbie odpalenia ich wyskakiwał błąd. odinstalowałem antywirusa i zainstalowałem ponownie lecz teraz wcale się nie włącza.
  • REKLAMA
  • #2 10639257
    Ryfa
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    A jak wywalisz tego avasta to zaczyna działać? Czy nie działa internet to znaczy nie działa przeglądarka www czy w ogóle nie łączy się z siecią? Swoją drogą Avast to jeden z najgorszych antywirusów, już lepiej zainstalować darmową Avirę.
  • REKLAMA
  • #3 10639294
    mac_iek13
    Poziom 10  
    wcale nie działa w połączeniach sieciowych nawet nie ma pokazanego połączenia patrzyłem w menadżerze urządzeń i znalazłem tam kilka wykrzykników i wszystkie dotyczą karty sieciowej
    a i zapomniałem dodać zapora sieciowa nie działa i przy próbie uruchomienia wyskakuje komunikat że nie może zostać uruchomiona.
    a co do avasta to nie zgodzę się używam już od 5 lat i nie mam żadnych problemów z nim.
  • #4 10639336
    Ryfa
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Odinstaluj avasta przy pomocy http://www.avast.com/uninstall-utility i zainstaluj sterowniki do karty sieciowej, sprawdź czy działa.
    Ew. spróbuj przywracania systemu sprzed pojawienia się problemów. Ewidentnie Ci coś namieszał ten program.
  • #5 10639371
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10422
    Daj oba logi z OTL w zalaczniku, zrob tez skan przy pomocy mbam oraz cureit.
  • #6 10639380
    mac_iek13
    Poziom 10  
    ale ja odinstalować go mogę bez problemu. sterowniki też są.
    a przywracanie systemu było nie możliwe, bo już próbowałem, napisane było że przywracanie nie kompletne.

Dodano po 57 [minuty]:

pliki tekstowe z OTl
    Załączniki:
    • OTL.Txt (291.37 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Extras.Txt (26.49 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 10639650
    mac_iek13
    Poziom 10  
    przeskanowałem mbam i znalazł wirusa jednego trojan.downloader
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 10639704
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Nie pisz post pod postem, uzywaj ZMIEN.

Java(TM) 6 Update 30, do aktualizacji -> www.java.com
    Adobe Reader 9.5.0 - Polish, zmien na Foxit (nie instaluj dodatkow przy instalacji)

Combofix sciagaj TYLKO ze strony http://www.bleepingcomputer.com/combofix/pl/instrukcja-uzycia-combofix

W logach nie widac nic ciekawego, problem nie ma zwiazku z tematyka tego dzialu.

Usun przy okazji C:\found.000.

> znalazłem tam kilka wykrzykników i wszystkie dotyczą karty sieciowej

Co masz podane w szczegolach bledu?
  • #9 10641654
    mac_iek13
    Poziom 10  
    wstawiam screeny z menadżera urządzeń oraz szczegóły błędu które dotyczą wszystkich urządzeń przy których są wykrzykniki
    Załączniki:
    • zz.jpg (845.68 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • zs.jpg (682.55 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 10643077
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Odinstaluj te wszystkie urzadzenia, nastepnie zainstaluj sterowniki do karty.
  • #11 10644495
    mac_iek13
    Poziom 10  
    musiałem sformatować kompa bo już tylko ekran śmierci pokazywał się przy starcie systemu.
    po formacie komputer działa normalnie
    dzięki za pomoc i za zainteresowanie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z brakiem dostępu do internetu oraz z niemożnością uruchomienia programu antywirusowego Avast po reinstalacji. Po odinstalowaniu Avasta i ponownej instalacji, program nie uruchamia się, a w menedżerze urządzeń pojawiają się wykrzykniki dotyczące karty sieciowej. Użytkownik próbował przywracania systemu, które nie powiodło się, oraz przeskanował system, znajdując trojana. Ostatecznie, po formacie komputera, system zaczął działać normalnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA