logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki dekoder DVB-T lub satelitarny do odbioru Telewizji Trwam dla seniora?

cheff 31 Gru 2004 01:19 4051 7
REKLAMA
  • #1 1099549
    cheff
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    witam, moja babcia koniecznie chce miec telewizje trwam, wiem ze jest to stacja niekodowana, jaki najtanszy zestaw wystarczy? czy dostane cos odpowiedniego na allegro ?
  • REKLAMA
  • #2 1099602
    potekw
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Oczywiście. Najtańsze tunery FTA (tylko niekodowane programy) można kupić za 150-200zł, do tego czasza +konwerter 70-80zł.
  • REKLAMA
  • #3 1100612
    cheff
    Poziom 17  
    ok, mozecie podac jakies tanie modele i moze jakis link jak je zaprogramowac, co bedzie mi do tego potrzebne ??
  • #4 1100704
    Pieron
    Poziom 31  
    Ocena: 84
    cheff napisał:
    ...jak je zaprogramowac, co bedzie mi do tego potrzebne ??

urzadzenia sa zaprogramowane na astre i hotbirda nic nie musisz robic, tylko wszystko podlaczyc i ogladac, po uprzednim ustawieniu "talerza".
  • REKLAMA
  • #6 1101302
    KRapicki
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    Witam.

Dla wiadomości : TV TRWAM : jest na ASTRZE. Tak więc wyprzedzam pytanie :).

Pozdrawiam KRapicki.
  • #7 1102139
    cheff
    Poziom 17  
    ok wiec kupie talerz z konwerterem i tuner z aukcji ktore podal potekw, czy bedzie mi cos jeszcze potrzebne zeby ogladac tv trwam?? to jak jest w koncu bede musial ustawic na astre czy cos innego ?
  • REKLAMA
  • #8 1102295
    KRapicki
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    Witam.

Po zakupie tunera, konwertera i talerza, musisz ustawić na ASTRĘ. Dokładny opis ustawienia na ASTRĘ znajdziesz w temacie dla początkujących : Jak ustawić antenę SAT.

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Telewizja Trwam jest nadawana bez kodowania na satelicie Astra. Do odbioru wystarczy tani zestaw FTA składający się z tunera satelitarnego (koszt około 150-200 zł), talerza satelitarnego oraz konwertera (około 70-80 zł). Urządzenia dostępne na Allegro są fabrycznie zaprogramowane na odbiór z satelitów Astra i Hotbird, więc nie wymagają dodatkowej konfiguracji poza fizycznym podłączeniem i ustawieniem anteny na satelitę Astra. Dokładne instrukcje dotyczące ustawienia anteny satelitarnej na Astrę można znaleźć w poradnikach dla początkujących. Po zakupie tunera, konwertera i talerza wystarczy poprawnie ustawić antenę na satelitę Astra, aby odbierać Telewizję Trwam bez dodatkowych urządzeń czy konfiguracji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA