Witam i pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Otóż ostatnio dręczy mnie pewien problem. Posiadam wyważarkę Hofmanna Geodyna 90p z pneumatycznym dociskiem koła, sprzęt leciwy ale jak do tej pory działał bez zarzutu
. Około 3 miesięcy temu pojawił się problem z dociskiem tzn. często nie blokował koła i dopiero po kilku wciśnięciach pedału docisnął prawidłowo ( po uruchomieniu wyważarki pojawia się kilka błędów m.in. E70, E130, i coś jeszcze), sezon zimowy jakoś obstukałem i. Po zimie docisk przestał w ogóle działać. Postawiłem na rozdzielacz który steruje dociskiem, wymieniłem wszystkie uszczelnienia, zauważyłem lekkie przytarcie cylinderka rozdzielacza. Docisk ruszył lecz na ekranie pojawiają się błędy E10 i E14 nieprawidłowo zablokowany mechanizm docisku. Dochodząc do sedna gorąco proszę o pomoc gdzie może tkwić problem ?
gdzie ewentualnie znajduje się czujnik który wyłapuje nieprawidłowy docisk ewentualnie czy można " oszukać " sterownik ? Może ktoś z Was ma wykaz kodów błędów do 90-tki
P.S. i jeszcze jedno jaki typ rozdzielacza pneumatycznego obsługuje ten docisk
wiem na pewno że jest to zawór 5/3 z dwoma cewkami 24 DCV ale ponoć są trzy typy
Elektromagnetyczny, w położeniu środkowym wszystkie drogi odcięte
Elektromagnetyczny, w położeniu środkowym wszystkie drogi połączone z atmosferą tzw. odpowietrzony
Elektromagnetyczny, w położeniu środkowym odbiorniki połączone z zasilaniem
osobiście stawiam na ten pierwszy
bardzo proszę o ewntualną pomoc i podpowiedzi
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Otóż ostatnio dręczy mnie pewien problem. Posiadam wyważarkę Hofmanna Geodyna 90p z pneumatycznym dociskiem koła, sprzęt leciwy ale jak do tej pory działał bez zarzutu
gdzie ewentualnie znajduje się czujnik który wyłapuje nieprawidłowy docisk ewentualnie czy można " oszukać " sterownik ? Może ktoś z Was ma wykaz kodów błędów do 90-tki
P.S. i jeszcze jedno jaki typ rozdzielacza pneumatycznego obsługuje ten docisk
wiem na pewno że jest to zawór 5/3 z dwoma cewkami 24 DCV ale ponoć są trzy typy
Elektromagnetyczny, w położeniu środkowym wszystkie drogi odcięte
Elektromagnetyczny, w położeniu środkowym wszystkie drogi połączone z atmosferą tzw. odpowietrzony
Elektromagnetyczny, w położeniu środkowym odbiorniki połączone z zasilaniem
osobiście stawiam na ten pierwszy
bardzo proszę o ewntualną pomoc i podpowiedzi
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany