Witam, od dłuższego czasu czasu programuje w Bascom z którym nie mam problemu, chciałem sobie teraz uruchomić urządzenie oparte o komunikacje z komputerem przez RS232. Kupiłem książkę RS232 w przykładach co dużo mi dało, ale nie mogę sobie poradzić z jednym problemem, odbiorem i wyświetlaniem danych. Jeśli pisze:
Po odebraniu ładnie wyskakuje okienko z daną którą wysłałem, ale ja to chce wyświetlać w TextBoxie po wstawieniu czegoś takiego wyrzuca błędy
Nie mogę nigdzie znaleźć tego jakoś dostępnie opisanego. Chce np. żeby po wysłaniu komendy do uC, i zrozumieniu wyświetlił mi w tym okienku "OK".
Problem podejrzewam błahy dlatego zakładam w dziale początkujący bo z VB jestem cieniutki, z wysyłaniem nie ma problemu, ale z odbiorem i wyświetleniem mam problem.
Proszę pamiętać o używaniu znaczników syntax. Opcja Listing kodu. - arnoldziq
Kod: text
Po odebraniu ładnie wyskakuje okienko z daną którą wysłałem, ale ja to chce wyświetlać w TextBoxie po wstawieniu czegoś takiego wyrzuca błędy
Kod: text
Nie mogę nigdzie znaleźć tego jakoś dostępnie opisanego. Chce np. żeby po wysłaniu komendy do uC, i zrozumieniu wyświetlił mi w tym okienku "OK".
Problem podejrzewam błahy dlatego zakładam w dziale początkujący bo z VB jestem cieniutki, z wysyłaniem nie ma problemu, ale z odbiorem i wyświetleniem mam problem.
Proszę pamiętać o używaniu znaczników syntax. Opcja Listing kodu. - arnoldziq