Jeśli macie problem co do schematu to napisz oco chodzi to ci podpowiem a co do wymiany łożysk to potrzeba młotek klucz 13 , 10, 8, 7,śrubokrent krzyżakowy 8)
witam z wymiana łożysk nie jest wielki problem nalezy wyjac beben i klucze jak poprzednik pisal
a co do schematu to sprawdz od PDN 1085 bo moze byc podobny jak sie nie myle
Witam
Z jednej strony jest dostęp do łożyska, z drugiej jedynie po wyjęciu bębna (co ze wzgledu na połączenia jest kłopotliwe-sam zrezygnowałem). Wyciąłem otwór w obudowie aby dostać sie do zakrytego łożyska. Ten bok pralki przylega do ściany więc dziura nie szpeci. Aha łożysko miałem lekko wybite nowe po założeniu miało luz. Klej epoksydowy załatwił sprawę, pralka działa po naprawie już pare lat.
Pozdrawiam.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Poszukiwany jest schemat elektryczny pralki Polar LTS 1085, jednak nie udało się go znaleźć w dostępnych źródłach. W dyskusji poruszono również temat wymiany łożysk w tym modelu. Wymiana łożysk wymaga wyjęcia bębna, co jest utrudnione ze względu na połączenia, ale możliwe do wykonania przy użyciu młotka, kluczy (13, 10, 8, 7) oraz śrubokręta krzyżakowego. Jeden z uczestników zasugerował, że schemat pralki PDN 1085 może być podobny i warto go sprawdzić. W praktyce dostęp do łożyska jest możliwy z jednej strony, natomiast z drugiej strony wymaga wyjęcia bębna lub wykonania otworu w obudowie, co nie wpływa na estetykę, jeśli pralka stoi przy ścianie. W przypadku luźnego łożyska zastosowano klej epoksydowy, co pozwoliło na dalszą eksploatację urządzenia. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.