logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Monitor fujitsu simens działa tylko przy moim laptopie, przy PC nie chce dziłać

robertklo 13 Mar 2012 21:58 1401 2
REKLAMA
  • #1 10673949
    robertklo
    Poziom 17  
    Ocena: 40
    Witam.
    Moim problemem jest monitor.
    Otóż zakupiłem na allegro monitor fujitsu simens, był on już używany, z jakiejś hurtowni chyba.
    Monitor był dla moich sąsiadów. Przesyłka przyszła do mnie. Sprawdziłem czy monitor działa przez podłączenie go do mojego laptopa. Wszystko było ok.
    Sąsiad wziął monitor do siebie i monitor nie chciał działać.
    Wyglądało to tak że po podłączeniu monitora do prądu dioda przy włączniku świeci, ale co jakieś 3 sekundy zaczyna migać i gasnąć na jakąś sekundę, itd.
    Sąsiad myślał że może monitor złapał wilgoci więc zaczął go suszyć suszarką. Ku jego zaskoczeniu monitor zaczął działać. Tyle że następnego dnia sytuacja się powtórzyła. Więc monitor został odesłany i wymieniony na inny. Z tym że z nowym jest dokładnie tak samo, z tą różnicą że suszenie już nic nie daje. A co ciekawe po podłączeniu tego właśnie monitora do mojego laptopa monitor działa.
    Ma ktoś jakąś wiedzę czemu tak się może dziać?
  • REKLAMA
  • #2 10674199
    Januszf777
    Poziom 27  
    Ocena: 46
    Witaj.
    A może by tak dokładnie, o jaki monitor chodzi (model, rodzaj złącza itd.) jakie są ustawienia Twojego laptopa jeśli chodzi o monitor zewnętrzny a jakie u sąsiada. Ponadto konfiguracja tego komputera na którym nie ma ochoty działać i czy inne monitory z nim działają?
  • #3 10676882
    robertklo
    Poziom 17  
    Ocena: 40
    A więc tak:
    Jest to dość stary monitor fuijtsu simens L7ZA, standardowe wejście d-sub. Trudno mi powiedzieć jak mam skonfigurowany laptop, po prostu przerzucam widok skrótem klawiszowym.
    Generalnie zauważyłem że monitor działa z nowszym sprzetem.
    Działa na moim laptopie, na innym w miarę nowym też, a także na PC który ma ok. 2 lat.
    Ale już ze starym laptopem i komputerem sąsiada (który też jest już dość stary) nie chce działać. Z tym że mówiąc nowy komputer czy laptop dopuszczam wiek do 4 lat. A stare to starsze.

Dodano po 1 [minuty]:

W domu przy tym starym laptopie na którym nie chciał działać zainstalowałem nowsze sterowniki od grafiki i nadal nic

Dodano po 1 [minuty]:

A i inne monitory działają jak należy ze starym sprzętem
REKLAMA