Witam,czy to normalne że dysk o pojemności 160 GB podzielony na 4 partycje po podliczeniu kazdej partycji wielkość dysku wynosi 131 GB-a gdzie reszta?Taką samą wielkość dysku pokazuje partition magic. Mam płytę główną K7VT4A.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tammd napisał:Problem dużych dysków dotyczy nie tylko Windows. Bios musi obsługiwać 48 bitowe adresowanie LBA, może więc zaistnieć konieczność aktualizacji biosu. Jeszcze jedna bardzo ważna uwaga: Win XP musi mieć zainstalowany Service Pack 1, a Win 2000 SP4.
md napisał:Nie czytałeś uważnie, Mario32 zmienił już wpis w rejestrze i cieszy się jak dziecko, ale nie wie jeszcze, że za jakiś czas zawartość jego dysku zniknie całkowicie, takostrzegają fachowcy z Microsoft i tak właśnie miałem okazję przekonać się na komputerach moich klientów. Bez zainstalowania minimum SP1 poprawka w rejestrze jest tylko iluzorycznym załatwieniem problemu.
Mario32Radzę Ci wykonywać regularnie kopie ważniejszych danych na płytach CD lub DVD, lub daj się w końcu przekonać i zainstaluj minimum SP1.