logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N95-2 8GB – brak wykrywania przez komputer i inne urządzenia przez USB

Kukas94 15 Mar 2012 21:40 2351 9
REKLAMA
  • #1 10682560
    Kukas94
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Mam pytanie odnośnie telefonu, praktycznie od dzisiaj nie mogę podłączyć telefonu z żadnym urządzeniem (dvd, komputer, wieża). Komputer wyświetla że urządzenie może mieć awarię, nic z telefonem od dłuższego czasu nie robiłem (2 dni temu podpinałem go do dvd i było wszystko ok), dzisiaj chciałem dograć troszkę muzyki i jest z tym problem. Jak rozwiązać to ? Z góry dzięki za odp
    Proszę zmienić temat na zgodny z regulaminem. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki. jever 23
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10682663
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 10682684
    Kukas94
    Poziom 10  
    Nokia n95-2 nie ma wejścia na kartę pamięci (ma wbudowane 8GB). Telefon działa normalnie, mogę usuwać pliki oraz odbierać (przez bluetootha z innych telefonów). Restart telefonu nic niestety nie dał, próbowałem kilka razy.

Jeszcze jedno, podłączam telefon kablem nieoryginalnym (z odtwarzacza mp4) może to być powód? Zawsze podpinałem tym który miałem pod ręką i nie było problemów.

edit> Teraz przy podłączeniu wyskoczyło mi że nie można połączyć się ponieważ pamięć masowa jest używana przez inną aplikację. Sprawdzałem i żadna aplikacja nie jest włączona
  • Pomocny post
    #4 10682956
    jayu0
    Poziom 37  
    Ocena: 141
    www.elektroda.pl/rtvforum/topic2243065.html
  • #5 10682987
    Kukas94
    Poziom 10  
    Niestety nie znam się na tym, więc pewnie pozostaje tylko serwis. Orientujesz się może ile kosztuje taka naprawa w serwisie ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 10683005
    jayu0
    Poziom 37  
    Od 50 pln w góre. Zaleźy od punktu.
  • REKLAMA
  • #7 10683204
    Kukas94
    Poziom 10  
    A jesteś pewny, że jest to uszkodzenie mechaniczne? Zastanawiam się czy przywrócenie do ustawień fabrycznych pomogłoby w tej sytuacji, a nie chcę ryzykować bo utracę wszystko a później nie będę mógł wrzucić muzyki na telefon. Dzięki za pomoc !
  • Pomocny post
    #8 10683219
    jayu0
    Poziom 37  
    Ustawienia fabryczne tu nic nie dadzą. Ja stawiam na 90 procent że to dławik na lini vbus :)
  • #9 10683235
    Kukas94
    Poziom 10  
    Możliwe, że to samo od siebie zepsuło się? Telefon ani nie spadł mi, ani nie kombinowałem przy nim :)
  • Pomocny post
    #10 10683252
    jayu0
    Poziom 37  
    Skutkiem tego mogło być właśnie podłaczanie telefonu do różnych źródeł usb i dlawik zadzial jako zabezpieczenie czyli spełnił swoją funkcje :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Nokia N95-2 8GB, który nie łączy się przez USB z innymi urządzeniami. Połączenie działało wcześniej, ale obecnie komputer informuje o możliwej awarii urządzenia. Użytkownik próbował różnych kabli USB oraz restartu telefonu, jednak problem nadal występuje. Pojawił się komunikat o używaniu pamięci masowej przez inną aplikację, mimo że żadna aplikacja nie była aktywna. Użytkownik rozważa serwis, ale obawia się utraty danych przy przywracaniu ustawień fabrycznych. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie kabla, portu USB oraz wskazują na możliwość uszkodzenia dławika na linii vbus jako przyczyny problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA