Ostatnio podłączyłem antenę sat pod wyjście DVB-s w telewizorze Sharp lc40le830e i nie wyszukał on wszystkich Polskich kanałów FTA . Czym to może być spowodowane?
Znalazł takie kanały: ITV, TVS , TVR, TV Disco, Rebel TV Polo TV, TV Polonia, TVP Kultura, TV Puls, Eska TV. A czytałem że jest ich wiele więcej. Moja instalacja sat wygląda następująco. Czasza 85cm pojedynczy konwerter Samsung Ok 25m kabla Przelotka okienna oraz miernik sygnału Miton SF-9502.Mieszkam pod Warszawą i moja antena skierowana jest delikatnie na wschód
TUTAJ masz wykaz polskich niekodowanych z Hot Bird, przeskanuj transpondery na których są kanały których ci brakuje.
Na okres testów zlikwiduj przelotkę.
Nie wiem jaką masz wersję oprogramowania... link do softu Link
✨ Użytkownik zgłosił problem z telewizorem Sharp LC40LE830E, który nie wyszukuje wszystkich polskich kanałów FTA po podłączeniu anteny satelitarnej. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie konkretnej listy brakujących kanałów oraz skanowanie transponderów, a także zwrócono uwagę na możliwość, że niektóre kanały FTA mogą być nadawane z innych satelitów niż HotBird. Użytkownik pytał również o sposób skanowania transponderów oraz o moduł CI do współpracy z kartą N-ki. Wygenerowane przez model językowy.