logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zipp Triad 3 2T - Skuter nie odpala, dusi się i zalewa świece po 7936 km

placuszek941203 16 Mar 2012 18:58 714 0
REKLAMA
  • #1 10684390
    placuszek941203
    Poziom 1  
    Witam.
    Mam taki problem, przy kupnie skutera wszystko było ok.
    Po przejechaniu ok. 2500 killometrów mój akumulator przestał dodawać energi do Klaksonu, świateł, kierunkowskazu.
    Po pewnym czasie jak odpalałem z kopnika coś jak by sie urwało, nie odbijał kopnik, lecz to nie wszystko ponieważ gdy chcę go odpalić to bardzo go dusi, czasem jak kopę w kopnik to nawet nie chcę on odpalić i zalewa mi świece.
    Filter czyściłem regularnie co 500km, po kilku konpięciach, przeczyszczeniu świecy, sprawdzania filtru zaczał działac lecz strasznie dużo dymu z tumnika ulatywało.

Nie byłem na żadnym przeglądzie poniewaz tam tylko świecie wymieniaja, a świecę mam dobrą ponieważ jest iskra a przebicia nie ma.

Nie wiem jaka to jest przeczyna i czego ale myśle że gaźnik może być zapchany lub olej w przekładni może być już stary, Olej Jaki leje to :
    Mobil 2T, oraz przejechane 7936 kilometrów.

Bardzo bym prosił o rade co i jak zrobić bo już sam nie wiem co mam zrobić by odpalił.

z akumulatora wgl nie korzystam, nawet nie mam go podpiętego.

PS : W czasie zimy nie przepalałem go ani razu więc to może wina gaźnika ?

z góry bardzo dziękuje.

----
    Wydzielono z tematu: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    przez Rycho T dnia 16.03.2012 18:58
  • REKLAMA
REKLAMA