logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DSR-1000: Jak zaktualizować oprogramowanie do obsługi kanałów kodowanych?

andreaspa 02 Sty 2005 11:43 3082 6
REKLAMA
  • #1 1103518
    andreaspa
    Poziom 13  
    mam tuner schwaigera dsr-1000 niby to FTA ale nie ma w menu kanalow kodowanych na stronie producenta znalazlem nowszy soft i wgralem ale to nic nie zmienilo skad wziasc soft z$ do tego tunera moze jakies wskazowki
  • REKLAMA
  • #2 1104220
    mx3
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    jesli nie ma wejsc na moduly CI to jest to FTA i kanalow kodowanych nie poogladasz
  • REKLAMA
  • #3 1104630
    andreaspa
    Poziom 13  
    Jak pisalem z softem i czym kolwiek na na temat tego tunera w sieci ciezko a sporo przekopalem,tuner mam z niemiec za darmo mam pare na nim programow po polsku nic ciekawego i dobrze by bylo cos zmienic nawet kosztem uszkodzenia go bo lepszy stary analogowy z TVN.Moze zdjac radjator z procesora ,naklejke z pamieci i sprawdzic bo to raczej nie niemiecki wynalazek i moze to to samo co dsr 5001 albo jakis inny

Dodano po 18 [minuty]:

Nie ma wejsc na zadne moduly tylko ze Schwaiger dsr 5001 czy inny
    dsr 5001 sprzedawany u nas sa tunerami FtA i po wgraniu softu z$ i dodaniu kluczy mozna ogladac pare kodowanych

Dodano po 1 [godziny] 8 [minuty]:

Im dluzej szukam w internecie tym bardziej jestem pewien ze ten tuner nie ma oprogramowania , umożliwiającego emulację kart kodowych , takiego jak np. w fergusonach , czy pionierach ....
  • #4 1114978
    mx3
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    ja jestem prawie w 100% pewien bo na zadny forum dvb nic takiego nie ma wiec nic poza tym co masz nie poogladasz na astrze bedzie troche wiecej niemcow i nic po za tym
  • REKLAMA
  • #5 2339650
    SLAWEK777
    Poziom 2  
    jakim programem się połączyłeś z tunerem
  • REKLAMA
  • #7 2341596
    rybirek
    Poziom 11  
    Jeśli jeszcze nie znalazłeś to:

Hevet 5518 FTA = Digital 800/1000 = DSR 1000

Podsumowanie tematu

✨ Tuner Schwaiger DSR-1000 jest urządzeniem typu FTA (Free To Air) bez wejść na moduły CI, co uniemożliwia odbiór kanałów kodowanych. Próby aktualizacji oprogramowania znalezionego na stronie producenta nie przyniosły efektu, ponieważ brak jest dostępnego softu umożliwiającego emulację kart kodowych dla tego modelu. W sieci trudno znaleźć dedykowane oprogramowanie dla DSR-1000, a tuner ten może być odpowiednikiem lub wariantem modelu DSR 5001, który również jest FTA. Niektóre modele z serii DSR 5000 po wgraniu specjalnego softu i dodaniu kluczy pozwalają na oglądanie kilku kanałów kodowanych, jednak DSR-1000 nie posiada takiej funkcjonalności. Wskazano także, że Hevet 5518 FTA jest odpowiednikiem Digital 800/1000, co może być powiązane z DSR 1000. Dla DSR-1000 potrzebne jest specjalne oprogramowanie emulacyjne, które nie jest kompatybilne z softem do DSR 5003 BigSat.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA