Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Chrysler Voyager 2,8 CRD Automat, 2005, dzwonienie przy 2000, gaśnie

ryba10 23 Mar 2012 00:09 3729 4
    ryba10
    Level 10  
    Od niedawna mam Chryslera Voyagera i mam takie pytanie, przy 2 tysiącach obrotów słychać delikatne dzwonienie na każdym biegu, poniżej i powyżej tej wartości nie słychać wogóle. Samochód normalnie przerzuca biegi, dodam że na postoju tego nie słychać. Czasami w momencie uruchomienia silnika róznież słychać ten sam dźwięk. Dodatkowo zdarzyło się w czasie jazdy przy mocniejszym wciśnięciu pedału gazu , silnik zgasł, przy próbie ponownego uruchomienia raz zapalił od razu a innym razem długo trzeba było kręcić.
    Czy ktoś spotkał się już z podobną przypadłością?
    filip98
    Level 1  
    mam identyczne objawy w tym samym modelu. Dobrze, że gaśnięcie silnika wyszło przypadkiem po dodaniu gazu, a nie podczas wyprzedzania.
    Zbychul
    Level 22  
    Podstawa to na początek należy sprawdzić przelewy wtrysków; któryś może lać do cylindra.
    ryba10
    Level 10  
    Dzięki bardzo za informacje, a to dzwonienie , czy orientuje się ktoś co to może być?
    zuko123456
    Level 10  
    Mam to sqmo. Pojawiło się po wymianie uszczelniacza wału korbowego. Jednak poderzenie pada na poduszkę skrzyni/silnika ponieważ w zimie na zimnym objawów nie ma lub są słabo słyszalne. Ja na tym zrobiłem 20000 km i nie ma żadnych konsekwencji. Ale zabiorę się za to w przyszłym miesiącu. Pozdrawiam