Zdjęcia będą tu jak najbardziej wskazane, mam tu na myśli miejsce zwarcia. Co do problemu, to widzę, że średnio rozumiesz posty electro_Nick. Chodzi o to, że musimy ustalić jaki podzespół/element ucierpiał na zwarciu. W tym celu należy odłączyć wszystkie przewody i WYJĄĆ zasilacz z obudowy. Następnie we wtyczce podłączanej do płyty głównej (podłużna z dużą ilością kabelków) zewrzeć odpowiednie kabelki (np. wkładając jeden koniec drucika do jednej, a drugi do drugiej dziurki), i w jakiś sposób obciążyć zasilacz, czyli podłączyć jakieś urządzenie, np. napęd optyczny. Jeżeli po podłączeniu do prądu wentylator w zasilaczu zacznie się obracać, a napęd będzie działał (po wciśnięciu przycisku wysunie się tacka) to zasilacz masz sprawny.
W takim wypadku posprawdzaj (nie w obudowie) sprawność stacji dyskietek oraz dysku twardego. Jeżeli te również będą sprawne poszukiwania ograniczają się do płyty głównej oraz ram'ów. Załaduj wszystko do obudowy i podłącz. Następnie posprawdzaj kości RAM'u (wyjmuj, wkładaj w innych kombinacjach, czy pojedynczo) Jeżeli w jakiejś konfiguracji kostek komp sie włączy, to rąbną Ci RAM. Jeżeli nadal nic, to płyta główna do wymiany.
Mam nadzieję, że pomogłem
Oximon