logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wejść w tryb serwisowy Kyocera FS 1118MFP do kasowania konserwacji?

majster_raf 25 Mar 2012 12:04 3836 15
REKLAMA
  • #1 10716910
    majster_raf
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem z wejściem w tryb serwisowy aby skasować konserwację w Kyocera FS 1118MFP. Od razu powiem, że czytałem podobny post jednak u mnie jest coś nie tak... Przy otwartej klapie naciskam "Menu", wchodzę i podświetlam ustawienia serw., później naciskam razem Start, Stop i krzyżyk lub gwiazdkę i nic :!: a powiniem wejść w tryb serwisowy... Czy coś robię nie tak? Czy też ktoś miał podobny kłopot? Dziękuje i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 10718399
    mmcinek
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Nie te klawisza. Doczytaj dokładnie procedurę wejścia w tryb serwisowy.
    goroncopozdrawiam
  • #3 10718804
    majster_raf
    Poziom 2  
    jeśli mogę prosić o podpowiedz w tej kwestii będę wdzięczny...i dziękuje za zainteresowanie...rozumiem że po przytrzymaniu tych trzech klawiszy start+stop+krzyżyk naciskamy enter czyli klawisz ( lewy kursor ) i dalej nie wchodzi w serwis...

Dodano po 5 [minuty]:

ok, już jest.... nie wiem skąd ten stop się wziął....czyli ok teraz zostaje skasowanie konserwacji...już jestem w trybie konserwacyjnym
  • #4 10721141
    Robson1
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    majster_raf napisał:

ok, już jest.... nie wiem skąd ten stop się wziął....czyli ok teraz zostaje skasowanie konserwacji...już jestem w trybie konserwacyjnym

czyli pozostaje Ci ściągnąć serwisówkę i doczytać który kod serwisowy odpowiada za konserwację. Serwisówka jest na forum dostępna.
  • #5 10722103
    krzys_ka
    Poziom 26  
    Ocena: 86
    W tym urządzeniu nie wyświetla się komunikat o konserwacji, więc siłą rzeczy nie można go skasować, jedynie pełny śmietnik zwraca błąd c7980.
  • REKLAMA
  • #6 10722243
    Robson1
    Poziom 26  
    Nie wyświetla się konserwacja ale wyświetla się komunikat o wymianie zespołu PU i pewnie o to mu chodzi.
  • #7 10722763
    mmcinek
    Poziom 17  
    A wymianę PU kasuje inaczej :D
  • REKLAMA
  • #8 10725012
    Robson1
    Poziom 26  
    Dokładnie tak.
  • #9 10725026
    mmcinek
    Poziom 17  
    Cytowanie również może pomagać :ok:
  • #10 10725574
    Robson1
    Poziom 26  
    mmcinek napisał:
    Cytowanie również może pomagać :ok:

Zgadza się. Myślę że wszystkie wskazówki zostały już podane i kolega sam rozwiąże problem zwłaszcza, że na wszystkie pytania odpowie instrukcja serwisowa. Jeśli nie to moim zdaniem powinien zwrócić się do serwisu, żeby uniknąć ewentualnych uszkodzeń urządzenia.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #11 10726353
    mmcinek
    Poziom 17  
    Całkowicie zgadzam się z przedmówcą:ok:

goroncopozdrawiam
  • #12 10731907
    majster_raf
    Poziom 2  
    Witam pojawił mi się objaw następujący , przy drukowaniu usb jak klikniemy drukuj raz to ok drukuje, natomiast jak już damy drukuj w dwóch lub więcej egz. to cisza nic nie rusza a ikonka drukarki znika z paska na kompie, zainstalowałem sterowniki ze str kyocery pod system 7 który posiadam ...czy może ktoś miał podobny przypadek ? Oczywiście za poprzednie posty dziękuje.
  • #13 10732597
    mmcinek
    Poziom 17  
    Zatrudnij fachowca, będzie taniej.
  • #14 10733064
    Robson1
    Poziom 26  
    majster_raf napisał:
    Witam pojawił mi się objaw następujący , przy drukowaniu usb jak klikniemy drukuj raz to ok drukuje, natomiast jak już damy drukuj w dwóch lub więcej egz. to cisza nic nie rusza a ikonka drukarki znika z paska na kompie, zainstalowałem sterowniki ze str kyocery pod system 7 który posiadam ...czy może ktoś miał podobny przypadek ? Oczywiście za poprzednie posty dziękuje.

spróbuj na innym kablu usb
  • #15 10752094
    fred24
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam
    Czy jest możliwość skasowania licznika zadań? Jeżeli tak, to jak to można skasować?
    Nie chodzi mi o licznik wydrukowanych stron

mam wydrukowanych ponad 18tyś stron, lecz jest jeszcze licznik zadań o który mi chodzi.
    Jak wejść w tryb serwisowy Kyocera FS 1118MFP do kasowania konserwacji? Jak wejść w tryb serwisowy Kyocera FS 1118MFP do kasowania konserwacji?
  • #16 10752106
    drebin
    Poziom 28  
    Ocena: 76
    Niestety nie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik miał problem z wejściem w tryb serwisowy drukarki Kyocera FS 1118MFP w celu skasowania konserwacji. Po kilku próbach i wskazówkach od innych uczestników forum, udało mu się to osiągnąć, jednak pojawiły się dodatkowe pytania dotyczące komunikatów o wymianie zespołu PU oraz kasowania licznika zadań. Uczestnicy dyskusji sugerowali również, aby skorzystać z instrukcji serwisowej oraz zwrócić się do serwisu w przypadku dalszych problemów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA