logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słaby bas przy podłączeniu dwóch kolumn TONSIL ZEUS do Reloop Dominance 702

djczonas 27 Mar 2012 22:48 957 8
REKLAMA
  • #1 10727380
    djczonas
    Poziom 9  
    Witam otóż mam taki problem dziwny i nie wiem nawet jak wyszukać coś na temat tej usterki dlatego zwracam się z pomocą do was. Otóż mam 2 kolumny stereo Tonsil ZEUS Rock i gdy są dwie podłączone pod jedną końcówkę czy jakikolwiek wzmacniacz tym razem grają pod końcówką Reloop Dominance 702 2x180 4ohm bas przy balansie 50/50 jest bardzo słaby prawie go nie ma.Kolumny sprawdzałem oddzielnie każda gra dobrze gdy gra sama a jak 2 to bas jest bardzo słaby.
  • REKLAMA
  • #2 10727430
    DXDcore
    Poziom 15  
    Ocena: 19
    To jest naturalne zjawisko.

Znaczy że masz mało wydajny wzmacniacz/zasilacz.
  • #3 10727455
    djczonas
    Poziom 9  
    DXDcore napisał:
    To jest naturalne zjawisko.

Znaczy że masz mało wydajny wzmacniacz/zasilacz.

może głupio to zabrzmi ale jeszcze niedawno grały 2 z bardzo głębokim i soczystym basem pod zwykłym technicsem sa-dx8 dopóki nie włożyłem w wejscia na kable z tyłu wzmacniacza diody bo z ciekawości chciałem zobaczyć czy świeci i od tamtej pory bass uciekł niewiem co się stało
  • REKLAMA
  • #4 10727585
    SebMarszal
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Witam.
    Jeżeli każda kolumna osobno gra ok. to możliwe że zamieniono polaryzację jednej z nich.
  • #5 10727616
    djczonas
    Poziom 9  
    nie wiem do końca co to znaczy mógł by mi ktoś wytłumaczyć jak zmienić polaryzacje? jak sprawdzić jaka mogła zajść usterka wogóle?
  • REKLAMA
  • #6 10727630
    thereminator
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 657
    Podłącz odwrotnie do wzmacniacza kabelki jednej z kolumn (tzn. zamień miejscami końcówki wpięte do "+" i "-".
  • REKLAMA
  • #8 10728327
    djczonas
    Poziom 9  
    djczonas napisał:
    Zatem zrobie to jutro myśle ,że w tym problem tylko.

Zadziałało i teraz tak musi grać cały czas?

I jeszcze mam taki problem że szumią i lekko charczą w grach czy przy słuchaniu muzyki a jest to podłączone do kompa na zwykły kabel chinch/jack czy zmiana kabla bd miała wpływ na charczenie i szum?
  • #9 10728757
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z głośnikami Tonsil ZEUS Rock, które grają słabo w zakresie basu, gdy są podłączone do wzmacniacza Reloop Dominance 702. Po sprawdzeniu, że każda kolumna działa poprawnie osobno, zasugerowano, że mogło dojść do zamiany polaryzacji jednej z kolumn. Użytkownik został poinstruowany, jak sprawdzić i zmienić polaryzację, co ostatecznie rozwiązało problem z basem. Następnie zgłosił nowe problemy z szumem i charczeniem podczas korzystania z komputera, co może być związane z używanym kablem chinch/jack.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA