Moja propozycja w załączniku. Zestaw złożony w przykładowym sklepie pod moim domem, w innych sklepach wysyłkowych na pewno da się niektóre elementy nabyć taniej (ceny są tylko orientacyjnie). W proponowanym zestawie ewentualnie zamieniłbym dysk na WD z serii Blue, niestety nie było go na stanie więc dałem Seagate (nic do tych dysków nie mam, ale mają tylko roczne gwarancje od niedawna, dlatego bym szukał WD).
Monitor według uznania
Załączniki:
i5_2500k-hd7850.pdf(67.84 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Jak myślicie za jakiś miesiąc uda się wyrwać Radka 7850 za 900zł ?. Czekałbym na jakieś opinie odnośnie producentów Gigabyte,Asus, Sapphire itd. gdyż ostatnio HD6850 od Gigabyte w wersji OC okazała się kiepskim produktem z powodu zablokowanego OC i awariami.
✨ Użytkownicy dyskutują na temat składania komputera do gier w przedziale cenowym 3000-4000 zł, zwracając uwagę na różne komponenty. Proponowane elementy to procesor Intel Core i5 2500K, pamięć Corsair 4GB 1600MHz, karta graficzna Radeon HD 6870 lub HD 7850, zasilacz XFX 550W lub OCZ 600W oraz płyta główna Asrock Z68. Użytkownicy sugerują również, aby wybierać karty graficzne od producentów takich jak Asus, Gigabyte, MSI i HIS, ze względu na dłuższe gwarancje. W kontekście monitorów, użytkownicy pozostawiają wybór otwarty, sugerując, że można znaleźć lepsze oferty w różnych sklepach. Wygenerowane przez model językowy.