logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skompilować microcode dla dwóch PIC16F877 z jednego pliku .txt?

abart64 02 Kwi 2012 18:39 1779 2
REKLAMA
  • #1 10749169
    abart64
    Poziom 33  
    Ocena: 629
    Na stronie http://cbjohn.com/aa0zz/index.html znajduje się " IQPro PIC microcode source code".

Proszę o poradę, czym to skompilować.Program jest dla 2 pic16f877,jeden jako driver ,drugi jako interface,ale jest w jednym pliku,do tego .txt.Próbowałem MPLAB ale tworzy jeden plik .hex.Rozdzielać ten plik na poszczególne procesory? Widzę że w pliku jest część dla jednego,cześć dla drugiego ale później jest część wspólna,a jeszcze dalej znów części dla osobnych procków.Co z tym począć?
  • REKLAMA
  • #2 10750971
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 10751175
    abart64
    Poziom 33  
    Ocena: 629
    Microcode Studio to kompiluje.Ale wywala 21 błędów.

Dodano po 11 [minuty]:

Właśnie czytałem 150 razy tę linijkę przed napisaniem tego wątku i nie wiem nadal.
    Ale czy może chodzi o to jak jest w 2 linijce,czyli zostawić w jednym pliku define pic interface a tam gdzie jest define pic driver wstawić dwukropek na początku a w drugim pliku zrobić odwrotnie? O to chodzi?

Dodano po 38 [minuty]:

Zmieniłem rozszerzenie z .txt na .asm i skompilowałem w mplab.Skompilował bez problemu.Drugi raz z zamienionymi "define pic" także skompilował
    Powstały pliki .hex .cof i .map .Dobrze to będzie?
REKLAMA