logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tablet Mid Android 2.2 - Jak przywrócić system po usunięciu?

Reese 02 Kwi 2012 21:51 5964 2
REKLAMA
  • #1 10750299
    Reese
    Poziom 9  
    Ocena: 13
    Witam, mam problem z moim tabletem Mid Android 2.2, a mianowicie mój kumpel coś pomieszał i chyba usunął Androida bo wyświetla się tylko "system is damaged please try recover from external storage" bardzo proszę o pomoc bo sam sobie z tym nie dam rady.

Tablet Mid Android 2.2 - Jak przywrócić system po usunięciu?
  • REKLAMA
  • #2 11616188
    radek199625
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam tez miałem taki problem. A więc:
    Wgrywamy ROM do wewnętrznej Karty SD Aby przygotować należy otworzyć tableta i wyjąć wewnętrzną kartę SD musi by 4GB
    1. Rozpakuj pliki pobrane "UberTweaked M799ca Image.7z"
    2. Zainstaluj SD Formatter v3.1
    3. Potrzebny będzie też WinHex
    4. Sformatować kartę microSD przy użyciu zestawu sdformatter do Full Erase "i" Regulacja
    rozmiar pliku ".
    Jeśli formatowanie nie działa, spróbuj prawym przyciskiem myszy na dysku w
    Eksploratorze Windows i zrobić szybkie formatowanie. Jeśli nie da się karta z
    formatować ), to twoja SD jest prawdopodobnie uszkodzony . Będziesz musiał dostać inny
    4GB, Gdy już masz sformatowaną SD (kliknij prawym klawiszem na napędzie SD w
    Eksploratorze i kliknij przycisk Właściwości. Wolnego miejsca powinny odzwierciedlać
    blisko wielkości karty microSD.

5. Idź do WinHex folder i kliknij prawym przyciskiem myszy na WinHex'a. Wybierz opcję
    Uruchom jako ... administrator Gdy WinHex jest otwarty kliknij CTRL D .
    6. Kiedy WinHex już w końcu skończy klonować , spójrz na karte SD w Eksploratorze
    Windows i pliki te powinny być nieczytelne znaki ANSI . Bezpiecznie wyjąć SD klikając
    prawym przyciskiem myszy na dysku i wybierając "Eject".
    7. Tablet powinien być wyłączony. Teraz włóż microSD z powrotem do wewnętrznego
    gniazda SD. Włącz tabletki ..... I na pokładzie masz Nowy ROM
  • #3 12601818
    dilving
    Poziom 1  
    Przepraszam za odkopanie tematu, ale mam ten sam problem.
    Jak otworzyć ten tablet aby dostać się do karty? Czy mógłby ktoś zrobić zdjęcia krok po kroku bądź zamieścić film z rozłożeniem go?
REKLAMA