Nie rozważając tego, w jakim stopniu zamierzasz (lub nie) łamać prawo, pozwolę sobie zareklamować program HotSpot Shield, który przypisuje Ci nowe IP kiedy chcesz, jesteś całkowicie anonimowy. A co do zmiany proxy - poczytaj sobie czym jest proxy i co daje połączenie z serwerami proxy. Nie ma programu zmieniającego połączenie z serwerem proxy co jakiś tam krótki czas. Jest to nie praktyczne ze względu na to, że nie każdy serwer z sieci W3cache będzie mógł się dostatecznie szybko łączyć z odpowiednimi elementami o które zapytanie wysyła twój komputer. jeśli chcesz to robić manualnie musisz używać kilku klientów (takich jak wspomniany przezemnie program) łączących się brama w bramę byś był na tyle anonimowy by cokolwiek zdziałać. Jednak nie idzie to w parze z prędkością transferu, a każde połączenie przez serwer proxy zwiększa PING co w efekcie sprawia, że strony wczytują się z prędkością odwrotnie proporcjonalną do ilości serwerów proxy połączonych brama w bramę.
Myślę, że wyraziłem się dostatecznie jasno a moje wskazówki są pomocne.
P.S. Odnoszę wrażenie że w moim rozumowaniu jest gdzieś błędne stwierdzenie... Jeśli się mylę proszę mnie poprawić.