Witam,
Posiadam centralę matrix 6, 4 czujki BINGO, sygnalizator TSZ-4, klawiatura MX-ICON.
Bardzo proszę o pomoc w podłączeniu zestawu w całość. Postanowiłem, że wszystko będzie podpięte w DEOL. Naszkicowałem schemat proszę o jego sprawdzenie. Problem mam z podpięciem sygnalizatora. Czy na schemacie czujki są poprawnie podpięte; wystarczy linie z1..z4 zaprogramować jako DEOL, a z5 jako sabotażowa?
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Mam też pytanie odnośnie podpięcia klawiatury w instrukcji jest podpięcie z sabotażem dla Ameryki Południowej i dla innych krajów. Dlaczego jest taka różnica w podpięciu?
Ameryka Południowa:
Inne kraje(co oznaczają przerywane linie?):
Z góry dziękuję za zainteresowanie.
Posiadam centralę matrix 6, 4 czujki BINGO, sygnalizator TSZ-4, klawiatura MX-ICON.
Bardzo proszę o pomoc w podłączeniu zestawu w całość. Postanowiłem, że wszystko będzie podpięte w DEOL. Naszkicowałem schemat proszę o jego sprawdzenie. Problem mam z podpięciem sygnalizatora. Czy na schemacie czujki są poprawnie podpięte; wystarczy linie z1..z4 zaprogramować jako DEOL, a z5 jako sabotażowa?
Mam też pytanie odnośnie podpięcia klawiatury w instrukcji jest podpięcie z sabotażem dla Ameryki Południowej i dla innych krajów. Dlaczego jest taka różnica w podpięciu?
Ameryka Południowa:
Inne kraje(co oznaczają przerywane linie?):
Z góry dziękuję za zainteresowanie.
Moderowany przez sharp:Połączenia na rysunku całkowicie błędne.
Regulamin p. 3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi,
3.1.16. (14) Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany,
Zasady działu punkt 5.