logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie Pyronix TWIN ALERT, BELLE, BREAKGLASS do centrali – opis wyprowadzeń i zworki

AliYO 30 Maj 2004 10:42 13533 3
  • #1 666667
    AliYO
    Poziom 19  
    Ocena: 57
    Muszę zamontować centralkę w inne miejsce, ale fachowcy co ją montowali, zabrali wszelkie papierki jakie do niej były. O ile do SATELa są dostępne na ich stronie, to do PYRONIXa nic nie znalazłem. PYRONIXa mam takie urządzenia: TWIN ALERT, BELLE, BREAKGLASS no i oczywiście muszę je jakoś podłączyć do centrali, a żeby nic nie popsuć potrzebuję waszej pomocy. Znaczy instrukcji lub chociaż opisu wyprowadzeń i konfiguracji zworek.
    Jeszcze jedno pytanko: jak dostroić BRAKEGLASS do pomieszczenia i czy w ogóle jest to konieczne.

ps. tylko proszę nie dawać mi odp. typu "jak tego nie robiłeś, to wezwij fachowca" bo nie po jednym już musiałem poprawiać robotę, a w tej chwili jedynym fachowcem którego wpuszczę, jest tynkarz.

pozdrawiam ALL
  • #2 666835
    kris1966
    Poziom 18  
    Ocena: 50
    a co masz dokładnie ale opisz to pokombinujemy .czujke na szkło trzeba dostroić .bierzesz butelke młotek i karton wkrętak i kręcisz tak żeby przy uderzeniu nie tłukącum szkła czujka nie reagowała .zwiększasz siłę udaru i kręcisz jak pęknie to musi zawyć. uważaj na tynkarza żeby ci kabli nie pogubił :?
  • #3 671615
    marek64
    Poziom 11  
    instalowalem ostatnio centrale pyronix.
    instrukcje instalacji pyronixa (sa tez rozne modele central - mam w pdf do matrix 832) mozesz znalezc w internecie - ja znalazlem jak pamietam na stronach pyronix'a. Sa tam scematy podlaczenia twin alert itp.
  • #4 702336
    kzaw
    Poziom 27  
    Ocena: 74
    Dołączam instrukcję do Matrixa.
    Załączniki:
    • Matrix_424_832_v2.0_inst.pdf (3.24 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA