logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Case 856XL 4WD – wyskakujące biegi terenowe, przyczyny i koszty naprawy

vabi1993 04 Kwi 2012 14:41 7010 4
REKLAMA
  • #1 10756112
    vabi1993
    Poziom 2  
    Witam, planuję kupić Case 856XL 4wd tylko jest jeden mały problem, otóż egzemplarz który mnie interesuje ma wade w postaci wyskakujących biegów na wolnej skrzyni(czyli biegach terenowych chyba?) traktor jeżdzi normalnie gdy sie je trzyma natomiast gdy sie puści wyskakują i chodzi mi o to czy ktoś może wie dlaczego tak sie dzieje? czy to coś poważnego i jaki bylby ewentualny koszt naprawy.Prosze o pomoc. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10758740
    ftp.kowal
    Poziom 36  
    Ocena: 1841
    Tak jak w każdej skrzyni. Rozwalone koła zębate, lub łożyska igiełkowe. Przez co robi się za duży luz, a efekt jest taki jaki widzisz. Bez rozbierania raczej się nie obejdzie. Koszt naprawy zależy co się stało. Robiłem coś podobnego w zeszłym roku z częściami wyszło chyba coś koło 6 albo 7 tysięcy. Części brane z serwisu więc i cena spora.
  • REKLAMA
  • #3 10759101
    vabi1993
    Poziom 2  
    dzięki wielkie
  • REKLAMA
  • #4 13959596
    rysiekhorn
    Poziom 2  
    Ocena: 15
    Witam
    Koledzy mam taki sam problem z wyskakującymi biegami podczas jazdy po polu czy dziurach. 885XL jakby rozłącza bieg po wciśnięciu sprzęgła po chwili wszystko działa. Sprzęgło nowe, olej hydrauliczny i filtry też. Gdzie szukać przyczyny jak się zabrać do tego. Bardzo dziękuje za podpowiedzi
  • #5 14551826
    Przebornik
    Poziom 1  
    Ocena: 4
    Przyłączę się do tematu skrzyni w CASE 856 XL.
    Mam ciągnik z 1996r od 2 tygodni. Zamierzam zrobić pełen "pakiet startowy", tj wymianę materiałów eksploatacyjnych.
    No i tutaj pojawia się problem. Przeanalizował od 2 dni cały internet i to Forum wzdłuż i szerz i nie znajduje informacji jakie oleje i ile litrów zastosować:(
    Kupiłem książkę serwisową i nic tam nie ma.
    Może ktoś podpowie sugerując się sprawdzonymi informacjami jakie oleje i o jakich parametrach SAE zastosować w:
    - silniku
    - skrzyni biegów
    - hydraulice
REKLAMA