logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak i czym przykleić kopułkę głośnika niskotonowego ?

Pager04 07 Kwi 2012 23:12 1328 6
REKLAMA
  • #1 10769630
    Pager04
    Poziom 10  
    Tak jak w temacie zakupiłem głośnik niskotonowy MAGNAT XPRESS 12 i zauważyłem że odkleja się kopułka i podczas słuchania muzyki podskakuje co daje niemiły efekt. Proszę o pomoc jak i czym ja skleić ? Bo czytałem troszkę na ten temat i boje się że coś zwale.. W innych postach pisało że trzeba wyważać cewkę ?? Czy jest to konieczne ?
  • REKLAMA
  • #2 10769646
    Luke15
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 38
    Heh... cewki się nie wywarza tylko centruje ;)

Nie, nie musisz nic robić. Po prostu kup oryginalny butaprem i przyklej kopułkę.

Moderowany przez Błażej:

Warzyć - gotować, więc wywarzanie według ciebie, to wygotowanie. Jaki tu sens?

• REKLAMA
  • #3 10769657
    Pager04
    Poziom 10  
    czyli jak przykleję butaprenem to będzie ok bo inni pisali ze butapren nie da rady ;/ a i ona ma być przyklejona dokładnie w tym samym miejscu ?
  • REKLAMA
  • #4 10769740
    Luke15
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 38
    Butaprem wystarczy w zupełności - ja nim kleiłem kopułki nie raz, nie dwa... I trzymają już kilka ładnych lat. Ale musi to być oryginalny klej - wtedy trzyma najlepiej. Kleiłem również podróbą i też trzyma :D

Co do miejsca, to nie musi być dokładnie tam gdzie był, ale tam gdzie jest jego miejsce.

Ale piszesz że tylko jakaś część się odkleiła, więc po co chcesz odrywać cała kopułkę? Nabierz trochę kleju na wykałaczkę i posmaruj w szczelinie gdzie klej puścił, po czym dobrze dociśnij, ale z wyczuciem (;)) i pozostaw do wyschnięcia - dobrze trzyma już po 24h ale pełną wytrzymałość osiąga po kilku dniach.
  • REKLAMA
  • #5 10770254
    Marshal666
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Luke15 napisał:
    Po prostu kup oryginalny butaprem i przyklej kopułkę.

Który to ten oryginalny? :D
  • #6 10771291
    telecaster1951
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 818
    Marshal666 napisał:
    Który to ten oryginalny?
    No właśnie. ;) Każdy jest oryginalny, bo nikt nie ma praw własności do nazwy.
    Najlepszym i sprawdzonym przez osoby zajmujące się regeneracją, jest Butapren od Patexa.
  • #7 10771516
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił głośnik niskotonowy MAGNAT XPRESS 12, który ma problem z odklejającą się kopułką. W odpowiedziach zasugerowano użycie oryginalnego kleju Butapren do przyklejenia kopułki, co jest wystarczające i sprawdzone przez innych użytkowników. Ważne jest, aby klej był nałożony w miejscu, gdzie kopułka ma swoje miejsce, a niekoniecznie dokładnie tam, gdzie była wcześniej. W przypadku częściowego odklejenia, można nałożyć klej w szczelinie i dobrze dociśnąć. Ostateczna wytrzymałość kleju osiągana jest po kilku dniach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA