logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z nieprzydzielonej partycji E po instalacji Windows 7?

Red_Boy 11 Kwi 2012 14:36 1840 8
REKLAMA
  • #1 10782276
    Red_Boy
    Poziom 9  
    Witam
    Aby zainstalować system (win 7) , musiałem usunąć partycję C (20GB) i połączyć z D(40GB), tylko dzięki programowi MINItool partition Wizard byłem w stanie powiększyć pojemność partycji C, ponieważ jak chciałem to zrobić w instalatorze windowsa wyskakiwał mi błąd 0x8004240F. Pech chciał że wszystko elegancko udało mi się zrobić tylko, że po instalacji windowsa partycja e(250gb) zniknęła (nie widać jej spod windowsa, a w MiniTool Partition Wizard, pokazuje ze jest to nieprzydzielone miejsce). Miałem na tym dysku masę ważnych zdjęć i filmów, a moje pytanie brzmi jakim narzędziem mogę je odzyskać. (nie nadpisałem tego miejsca na dysku, nic nie ruszałem, jest to tylko nieprzydzielone miejsce).
  • REKLAMA
  • #2 10782398
    jkbgajda
    Poziom 23  
    Ocena: 26
    Widocznie system ma problem z odnalezieniem tej części dysku.
    Instalator Windows 7 jest dobrze zaprojektowany jeśli wykazuje błąd to znaczy że są trudności w wykonaniu operacji MiniTool Partition Wizard zrobił to jakby na siłę i dlatego te zagmatwania.
    Dane na pewno dadzą się odzyskać kwestia tylko aby system zaczął partycję z powrotem rozpoznawać
    Pozdrawiam
  • #3 10782895
    Red_Boy
    Poziom 9  
    tylko ze system i instalator widzi to jako nieprzydzielone miejsce. tak jakby patrycja zostala usunieta. a jakiego narzedziela uzyc do odnalezienia lub tez odzyskania danych z tej partycji?
  • REKLAMA
  • #4 10783193
    jkbgajda
    Poziom 23  
    Ocena: 26
    Sprawdź w HD TUNE czy wszystkie dane typu Benchmark itp. są dobre jeżeli nie to może dlatego że dysk uległ usterce lub ma bad sektory
  • REKLAMA
  • #5 10783479
    Red_Boy
    Poziom 9  
    Hd Tune mie wykazuje aby były jakies problemy z dyskiem.

No wiec jak już wszystko wiemy, to czy istnieje jakieś dobre narzędzie do odzyskiwania utraconych partycji?
  • Pomocny post
    #6 10783496
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1689
    Tak, DMDE i Migol21... ;-)
    Poczytaj jego posty o DMDE i podaj sektory i inne wymagane dane.
  • REKLAMA
  • #7 10783733
    Red_Boy
    Poziom 9  

Mam nadzieje, że o to Ci chodziło. Jest to partycja "Wszystko" w sektorach od 102446568-625137344.

Dodano po 42 [minuty]:

Znalazłem taką oto opcję w programie, ale boję się jej użyć, żeby jeszcze czegoś nie zepsuć :P
  • #8 10785997
    Red_Boy
    Poziom 9  
    No wiec co mialbym teraz zrobic z tym fantem? Wiem ze jestem z tym zagubiony jak mlody dzik na polu kartofli, no ale nie kazdy jest w tych sprawach dobry :-)
  • #9 10791753
    Red_Boy
    Poziom 9  
    Dobra udało się. Klikamy lewym na partycje która zginęła, wybieramy opcje undelete i przywracamy jako podstawowa :P Temat do zamknięcia :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z nieprzydzieloną partycją E (250GB) po instalacji systemu Windows 7, która zniknęła z widoku systemu, mimo że dane nie zostały nadpisane. W odpowiedziach zasugerowano, że problem może wynikać z błędów w instalatorze Windows, a także z potencjalnych usterek dysku. Użytkownik został skierowany do użycia narzędzi takich jak DMDE oraz MiniTool Partition Wizard do odzyskiwania danych. Po dalszych próbach, użytkownik z powodzeniem przywrócił partycję, korzystając z opcji "undelete" w programie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA