Witam
mam dość dziwny problem z ta centralka
po podłączeniu wszystkich urządzeń i usunięciu usterek (sabotaże i błąd komunikacji z modemem) zaczełem opisywać i ustawiać parametry czujek.
po tym wykonałem test czujek na zadziałanie - wszystkie odpowiedziały poprawnie
test na otwarcie obudowy ok - załącza alarm sabotażu
na koniec podpinam syrenkę i robię test alarmu - otwieram drzwi i cisza, brak reakcji na jakikolwiek z czujników
szukając rozwiązania wyłączyłem wszystkie czujki i zostawiłem jedynie kontaktron na drzwiach jako NC - najłatwiej sprawdzić
ustawiłem nawet żeby przy każdym otwarciu buzer 3x dal znać - działa
zaczelem zmieniać czasy a nawet dawać później opóźnienia bezskutecznie
włączając dźwięk syreny i buzera przy zazbrajaniu tez działa.
blokując możliwość zazbrajania przy naruszeniach wciąż da się uzbrajać alarm (otwarte drzwi) a naciskając strzałkę z info o strefie jak byk jest - drzwi - otwarte (zamykając prawidłowo - zamknięte)
nie wiem czy to jakiś błąd z mojej strony czy może samego oprogramowania ze nie załącza alarmu - wszystkie inne są wyświetlane, naruszenie nie.
nic poza nazwami i ustawieniami czujek jako natychmiastowe + parametry nie zmieniałem.
czy ktoś spotkał się z czymś takim lub wie w czym problem?
z satelem nie miałem nigdy takich problemów
dziękuje za pomoc
mam dość dziwny problem z ta centralka
po podłączeniu wszystkich urządzeń i usunięciu usterek (sabotaże i błąd komunikacji z modemem) zaczełem opisywać i ustawiać parametry czujek.
po tym wykonałem test czujek na zadziałanie - wszystkie odpowiedziały poprawnie
test na otwarcie obudowy ok - załącza alarm sabotażu
na koniec podpinam syrenkę i robię test alarmu - otwieram drzwi i cisza, brak reakcji na jakikolwiek z czujników
szukając rozwiązania wyłączyłem wszystkie czujki i zostawiłem jedynie kontaktron na drzwiach jako NC - najłatwiej sprawdzić
ustawiłem nawet żeby przy każdym otwarciu buzer 3x dal znać - działa
zaczelem zmieniać czasy a nawet dawać później opóźnienia bezskutecznie
włączając dźwięk syreny i buzera przy zazbrajaniu tez działa.
blokując możliwość zazbrajania przy naruszeniach wciąż da się uzbrajać alarm (otwarte drzwi) a naciskając strzałkę z info o strefie jak byk jest - drzwi - otwarte (zamykając prawidłowo - zamknięte)
nie wiem czy to jakiś błąd z mojej strony czy może samego oprogramowania ze nie załącza alarmu - wszystkie inne są wyświetlane, naruszenie nie.
nic poza nazwami i ustawieniami czujek jako natychmiastowe + parametry nie zmieniałem.
czy ktoś spotkał się z czymś takim lub wie w czym problem?
z satelem nie miałem nigdy takich problemów
dziękuje za pomoc