logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus K50IJ Windows XP – brak sterowników sieci, jak znaleźć i zainstalować?

bombelman1 21 Kwi 2012 21:26 7311 10
REKLAMA
  • #1 10819596
    bombelman1
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.
    Dziś zainstalowałem na laptopie windows xp ale nie moge włączyć tego co mi sieci wyszukuje co musze zrobić by to znaleść ??
    zainstalować to ?
    poszukać gdzieś ??
  • REKLAMA
  • #2 10819628
    piterus99
    Poziom 43  
    Ocena: 328
    A kartę WiFi masz zainstalowaną?
  • REKLAMA
  • #3 10819657
    bombelman1
    Poziom 10  
    Nie bo właśnie nie wiem skąd mam to wszystko wziąść ;/
    Jak mogę zobaczyć jaką mam kartę wifi ?? bo w sprzęt nic takiego nie ma.
  • #4 10819677
    mickpr
    Poziom 39  
    Ocena: 295
    Może podaj model laptopa? Potem sprawdź - jakie ma sterowniki.
    Zanim moderator zmoderuje wątek :)
  • #5 10819680
    bombelman1
    Poziom 10  
    Asus K50IJ
  • REKLAMA
  • #7 10819696
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2680
    Strona producenta Link.
  • #8 10819711
    bombelman1
    Poziom 10  
    Jak mam sprzęt i tam spiś tego wszystkiego to te żeczy co mają znak zapytania i wykrzyknik muszą mieć sterowniki ??

Polecam lekturę regulaminu forum - proszę szanować pomagających na forum i język polski. Posty do poprawy. Regulamin, punkt 3.1.13 [piterus99]
  • #10 10819734
    bombelman1
    Poziom 10  
    Ich jest tu z 50 to wszytkie pobrać ??

Dodano po 38 [minuty]:

Czy ktoś by mi móg podać linka do sterowników od neta bo nie wiem jakie zainstalować

Proszę wykonywać polecenia moderatora - inaczej wątek zostanie zamknięty a autor nagrodzony ostrzeżeniem. W dodatku w dalszym ciągu popełniasz błędy. W przypadku problemów, dostępny jest przycisk "Pisownia". [piterus99]
  • REKLAMA
  • #11 10820929
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2680
    bombelman1 napisał:
    Czy ktoś by mi móg podać linka do sterowników od neta bo nie wiem jakie zainstalować

Kolego w linku który podałem masz do wyboru system operacyjny i wszystkie sterowniki które są ci potrzebne, pobierasz na bieżąco. Podstawa to chipset (płyta główna), karta graficzna, karty sieciowej, karta dźwiękowa. Nie musisz instalować oprogramowania typu "Utilities".

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zainstalował system Windows XP na laptopie Asus K50IJ, ale ma problem z aktywacją karty WiFi. W odpowiedziach zasugerowano, aby najpierw sprawdził, czy karta WiFi jest zainstalowana, a następnie podano linki do strony wsparcia Asusa, gdzie można znaleźć odpowiednie sterowniki. Użytkownik został poinformowany, że powinien pobrać sterowniki dla chipsetu, karty graficznej, karty sieciowej i karty dźwiękowej, a nie musi instalować dodatkowego oprogramowania. Wskazano również, że urządzenia z wykrzyknikami lub znakami zapytania w menedżerze urządzeń wymagają zainstalowania sterowników.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA