logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skuter 2T nie odpala po zgaśnięciu - iskra i paliwo są, co sprawdzić?

albertx21 21 Kwi 2012 22:45 3842 2
REKLAMA
  • #1 10819864
    albertx21
    Poziom 9  
    Ocena: 12
    Witam mam problem z moim skuterem(2t)nie chce odpalić.Zdażyło się to tak nagle.Wszystko było dobrze odpalał,lecz przejechałem z 20 metrów i jak zgasł to od tej pory nie mogę uruchomić silnika.Iskra jest paliwo na 100% dochodzi(bo aż świeca jest mokra)gaźnik jest wyczyszczony i wyregulowany.Na początku myślałem że to cewka zapłonowa ale założyłem inną i problem nie zniknął.Nadal nie chce zapalić.Kompresja jest bardzo dobra,nawet sprawdzałem stan uszczelek jest ok.Bardzo proszę o pomoc bo z tym problem męcze się już sporo czasu. :cry:
  • REKLAMA
  • #2 10820043
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3618
    Paliwo jest.
    Iskra jest.
    Kompresja jest.
    Nie ma siły, żeby nie zapalił. Albo - coś jednak jest zepsute...
    Piszesz, ze zgasł nagle. Teraz przy próbach palenia kichnie w gaźnik lub tłumik? Iskra jest we właściwym momencie? Może ścięło klin na wale lub obróciło czop? Kompresję jak sprawdziłeś?
  • #3 10820503
    albertx21
    Poziom 9  
    Ocena: 12
    Silnik zachowuje się jak by chciał odpalić ale nie może(najczęstsze odgłosy dochodzą z tłumika).Kompresje sprawdzałem na wyczucie tzn czy palec odpycha(odpycha dosyć silnie)tym bardziej że 2 miesiace temu wymieniłem tłok i pierścienie.Klin jest ok.Zastanawiam się tylko nad dwoma rzeczami tzn albo zapłon albo moduł.Sam już nie wiem.W skuterach podobno nie można ustawić zapłonu??

Dodano po 54 [sekundy]:

Bo może nie jest iskra w tym czasie??pomocy

Moderowany przez Rycho T:

Proszę użyć wyszukiwarki.
    3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.

REKLAMA