logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder DIGIT MF4-K CXV w sieci VECTRA - odblokowanie

maniu2113 26 Kwi 2012 08:22 10622 6
REKLAMA
  • #1 10833882
    maniu2113
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam
    Zakupiłem taki dekoder. Po włożeniu karty ze swojej sieci kablowej wyswietla komunikat o skontaktowaniu sie z infolinia vectry a tzn, ze dekoder byl uzywany w tej sieci i parowany z kartą. Programy cyfrowe bez karty odbiera ale
    nie odkodowuje mi kanałow, które mam z karty z uprawnieniami z mojej kablówki wywalając powyższy komunikat infolinii.

Czy idzie jakoś odblokować ten dekoder? Może przez wgranie jakiegoś firmware?
  • REKLAMA
  • #2 11707812
    chrisro
    Poziom 13  
    Ocena: 23
    poradziłeś kolego z tematem? mam ten sam problem
  • REKLAMA
  • #3 11710947
    maniu2113
    Poziom 11  
    Opisze ci całą historię.
    U mnie problemem nie był dekoder tv vectra.
    Po zakupie pakietu cyfrowego w mojej tv kablowej otrzymałem kartę i jakiś nowszy dekoder technisata chyba C1. Dokupiłem sobie do drugiego pokoju wlasnie Digit Mf4 z tv vectra celem podziału łącza. Okazało się, że ten dekoder C1 i ta karta są sparowane a co za tym idzie po wlożeniu jej do Mf4k vectra miałem te komunikaty. Wymeinilem w mojej tv kablowej ten C1 i karte na inną karte i digit mf4 nie parowane. Wtedy już po przełożeniu karty do mf4k vectra wszystko działa, komunikat jest wyswietlany na tych programach, ktore nie mam wykupione. Oczywiście ja nie mam Vectry. Komunikat jest skierowany do użytkowników Vectry ponieważ Vectra nie przewidzila użytkowania ich sprzętu w innej tv. Wniosek taki, że ten dekoder Mf4k vectra nie jest zablokowany, sparowany tak jak myślałem i chodzi z kartą innego operatora.

Przyczyny u ciebie:
    1. Twoja tv kablowa też sparowała ci kartę z twoim dekoderem(karta nie działa z innym)
    2. Twoja tv kablowa nadaje w Mpeg4 ale wtedy nie powinieneś widzieć żadych programów nawet bez karty(a ten dekoder obsługuje tylko Mpeg2)

pozdr.
  • REKLAMA
  • #4 11710989
    chrisro
    Poziom 13  
    Cześć, dzięki za odpowiedź. U mnie też już działa. Problemem było automatyczne wyszukiwanie programów - nie działało. Jak wziąłem poszerzone i ustawiłem od kanału c1 do c69 to poprawnie wszystkie znalazł. Jedyny problem jaki został to taki, że nie mogę posortować programów. Ty mogłeś?
  • REKLAMA
  • #5 11711032
    maniu2113
    Poziom 11  
    Nie moge ani na orginalnym ani na vectry
  • #6 11711500
    chrisro
    Poziom 13  
    Szkoda. Na moim poprzednim K3Xe mogłem. Pozdrawiam.
  • #7 13659063
    maniu2113
    Poziom 11  
    temat zamykam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zakupił dekoder DIGIT MF4-K CXV, który po włożeniu karty z sieci kablowej Vectra wyświetla komunikat o konieczności kontaktu z infolinią, co sugeruje, że dekoder był wcześniej sparowany z inną kartą. Inny uczestnik dyskusji wyjaśnił, że problem wynikał z parowania karty z dekoderem, co uniemożliwiało jej użycie w innym urządzeniu. Po wymianie karty na nieparowaną, dekoder działał poprawnie. Użytkownicy zauważyli również problemy z automatycznym wyszukiwaniem programów oraz sortowaniem kanałów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA