logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy zasilacz 19,5V 3,9A pasuje do SONY VAIO PCG-7196M?

shado20 01 Maj 2012 01:13 1737 3
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 10848318
    trsr
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Jeśli nikt Ci nie odpisze a masz tego vaio, to sprawdź na tabliczce znamionowej jakie napięcie i jaki prąd laptop potrzebuje - zasilacz musi dawać dokładnie takie samo napięcie a maksymalne obciążenie prądowe zasilacza może być większe. Następnie sprawdź wtyczkę - sprzedający ułatwił sprawę, podał wymiary, więc wystarczy wziąć suwmiarkę i sprawdzić wtyk aktualnie posiadanego zasilacza (lub średnice w gnieździe)
  • REKLAMA
  • #3 10848533
    shado20
    Poziom 9  
    Ok, zasilacz będzie pasował gniazdo ma na zewnątrz 6.5mm wewnątrz 4.4mm napięcie też się zgadza, dziękuje za odpowiedz.
  • #4 10849021
    SEDNO
    Poziom 18  
    Ocena: 1
    Dobrze, że wybrałeś oryginalny zasilacz, a nie "wielofunkcyjny zamiennik", bo te chińskie śmieci potrafią palić się po kilku godzinach pracy, chociaż znamionowe parametry napięcia, prądu i mocy zgadzają się z oryginałami...Wiem bo kiedyś kupiłem taki śmieć i 2 razy wymieniałem na gwarancji, wszystkie 3 sztuki się spaliły, najszybciej po 1,5h, najpóźniej po 2 dniach pracy...ahh ten dźwięk wybuchających tanich kondensatorów wewnątrz :P.

Tak jak napisał kolega wyżej...aby pasowała wtyczka, było to samo napięcie i ten sam lub 10-20% wyższy prąd, no i co za tym idzie ta sama lub nieco wyższą moc ;).
REKLAMA