logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hormann Supramatic P - migająca cyfra 4 przy wysokich temperaturach

xtreme_ 01 Maj 2012 20:04 6454 3
REKLAMA
  • #1 10850546
    xtreme_
    Poziom 2  
    Witam Serdecznie!

Moj problem polega na tym iż gdy tylko zaczynają się cieplejsze dni napęd odmawia posluszenstwa i wyskakuje migająca cyfra 4. (co chwila brama sie zatrzymuje) Od jesieni do wiosny chodzi idealnie az do lata gdy przy temp powyzej 20 paru stopni pojawia sie ten problem. Po resecie systemu po 3 sekundach znow pojawia sie ten błąd. Wydaje mi się że posiadam pierwszą wersje tego napędu. Jeżeli miałbym rozebrac ten napęd i zrobić jakies zdjęcia to proszę o informacje. Z gory dziekuję i pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10851042
    xtreme_
    Poziom 2  
    Dzieki za szybką odp. Niestety jak juz wspominalem jezeli temp jest w miare niska to wszystko dziala pieknie, natomiast gdy jest wyzsza to nawet po przywroceniu ustawien fabrycznych i probie zaprogramowania od razu ten blad wyskakuje. Zauważylem tez iz naped wydaje ciagly dzwiek takiego "elektrycznego buczenia" :P Mam wrażenie ze cos tam sie grzeje i przy slabym "chlodzeniu atmosferycznym" nawala. Niestety nie mam zbyt duzej wiedzy elektronicznej a serwisant z Hormanaa byl w zeszlym roku i z tego co pamietam zrobil reset ustawien, skasowal pieniazki a za chwile problem wrocil.
REKLAMA