logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór dysku USB 2,5 250GB do instalacji Windows XP - jaki polecacie?

tiesto851 02 Maj 2012 15:04 1715 4
REKLAMA
  • #1 10852818
    tiesto851
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Witam , potrzebuje dysku na USB najlepiej 2,5 cala na którym będę mógł postawić system. Komputer i instalator Windows jest przystosowana do tego, pytanie jaki dysk kupić aby na pewno to poszło i działało bez problemów. Interesuje mnie pojemność od 250GB. Może ktoś już kupował taki dysk pod system i sprawdził czy hula jak trzeba ?
  • REKLAMA
  • #2 10852822
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3531
    Czemu system na dysku USB?
    Jaki to komputer? Model płyty głównej?
  • REKLAMA
  • #3 10858587
    tiesto851
    Poziom 13  
    Dysk USB dlatego ponieważ będzie przenoszony, a nie chcę taszczyć całego kompa za każdym razem, komputer to dell gx620 i do takich samych będzie podłączany. Na pendrive udało mi się postawić system na tym kompie więc jeśli chcesz zapytać o boot owanie z USB to na tym sprzęcie to działa bez problemu tylko chodzi mi o to jaki dysk kupić bo już kupiłem verbatima 1,8 cala 250gb na USB i okazało się że na tym dysku się nie da zainstalować systemu sam producent to potwierdził więc nie chcąc popełniać tego samego błędu napisałem na forum.
  • REKLAMA
  • #4 10859418
    Bullseye
    Poziom 27  
    Ocena: 89
    Raczej to od systemu zależy.
    Mam dysk 320GB w obudowie USB iTec i Linux zainstalował się bez zająknięcią i działa do dzisiaj, XP za żadne skarby nie chce mimo że dysk jako dysk jest wykrywany a nie pamięć FLASH. Stawiam więc że albo system nie jedt dobrze przygotowny albo po prosty nie udanego XP się nie da na USB instalować.
  • #5 10865590
    tiesto851
    Poziom 13  
    Bullseye napisał:
    Raczej to od systemu zależy.
    Mam dysk 320GB w obudowie USB iTec i Linux zainstalował się bez zająknięcią i działa do dzisiaj, XP za żadne skarby nie chce mimo że dysk jako dysk jest wykrywany a nie pamięć FLASH. Stawiam więc że albo system nie jedt dobrze przygotowny albo po prosty nie udanego XP się nie da na USB instalować.

Da się bo zainstalowałem tego samego xp na dysku podłączonym przez przejściówkę na USB i na pendrivie i na 3,5 calowym dysku na USB zresztą na rożnych forach ludzie piszą ze im się to udało ale nikt nie napisał dokładnie na jakim dysku to zrobił.
REKLAMA