logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór pasty termoprzewodzącej i usuwanie starej dla Intel Core 2 Duo e4600

gumisiek95 03 Maj 2012 10:59 1724 4
REKLAMA
  • #1 10855146
    gumisiek95
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Chcę zmienić pastę pod w/w procka ale nie wiem jaką mam wybrać.
    Myslałem nad Zalman STG2. Może być ? A i jeszcze jedno pytanie, czym usunąć starą pastę ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10855250
    mondo_09
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    gumisiek95 napisał:
    Zalman STG2. Może być ?

Tak może być

gumisiek95 napisał:
    czym usunąć starą pastę ?

Spróbuj po prostu suchą ściereczką zetrzeć. Jeśli nie będziesz mógł za jej pomocą usunąć starej pasty możesz szmatkę delikatnie zamoczyć np. w spirytusie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 10855275
    epi92
    Poziom 16  
    Ocena: 25
    Witam.
    Na pastach zbytnio się nie znam. Osobiście stosuje miedzianą ze sklepu za 15zł. Słyszałem dobre opinie o pastach z dodatkiem srebra i miedzi.
    Jak usunąć starą pastę?
    Najpierw po zdjęciu chłodzenia oraz procesora, wycierasz jakimś ręcznikiem papierowym starą pastę z radiatora. Gdy już nie będzie będzie śladu pasty na radiatorze, przetrzyj papierem wodnym grubości 1500-2000.
    Procesor trochę trudniej, bierzesz wacik kosmetyczny albo patyczki do uszu, moczysz patyczek w alkoholu izopropylowy i ściągasz powili kolejne warstwy pasty, tak aby nie uszkodzić procesora. Na pewno nie nada się do tego zwykły ręcznik papierowy.
    Pozdrawiam. Epi92
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 10855290
    kazel05
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Ręcznik papierowy jest ok wszystko ładnie schodzi tylko trzeba się postarać. W robocie nie używam niczego innego i nigdy z oczyszczeniem procesora nie miałem problemu. Czasem delikatna pomoc paznokciem w najgorszych przypadkach troszkę IPY i procek i radiator jest czysty

A jeśli chodzi o pastę to polecam "Revoltec Thermal Diamond Grease 6g" jest naprawdę świetna i wystarczy na kilka razy.
  • #5 10855296
    gumisiek95
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Dziękuje wszystkim za pomoc :) Jutro jade i kupie tą pastę. :)
REKLAMA