Wprawdzie nie jestem specem komputerowym, ale już w dużym stopniu oswoiłem sie z tym sprzętem. Ostatnio kupiłem laptopa IBM model A21m typ 2628 i ze zdumieniem stwierdzilem istnienie w nim biosu, którego jeszcze nigdy nie widziałem i - co ciekawe - zamiast strzałki fruwa sobie bardzo wdzięczny koliberek. Bardzo fajnie to wygląda. Ale nie o tym chcialbym się wypowiedzieć i zadać pytanie. Otóż nie mogę zmusić go do podjęcia żadnych funkcji. Po włączeniu jawi się logo firmy IBM i napis error (błąd) 127.Nie wiem co ten błąd oznacza; w dalszych działaniach on znika. W sekwencji "test" wykazuje dla wszystkich zainstalowanych w nim urzadzeń - począwszy od stanu instalacji, poprzez pamięć operacyjną, dysk twardy, napęd dvd itp. OK. A mimo to kliknięcie przycisku start nie wywołuje pożądanego efektu, a prowadzi ponownie do okienka test/cancel lub restart i tak w kółko. Może ktoś doradzi mi co albo jak mam zrobić, aby móc korzystac z tego sympatycznego laptocika. Z góry dziękuję. Wladyslaw Wisniewski