logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta pamięci mikro sd - nierozpoznawana w komputerze

wska125 06 Maj 2012 16:57 3392 4
REKLAMA
  • #1 10867267
    wska125
    Poziom 9  
    Witam dzisiaj mój brat dał mi do naprawienia karte pamieci 256 mb bo mu nie chodziła.
    No to odrazu włożyłem do swojego telefonu i wyskakuje błąd "Nie rozpoznana karta pamieci. Konieczne formatowanie" no to przechodzę do formatowania biore formatuj i wyskakuje "błąd" no to klikam jeszcze raz i teraz pisze "nie włożono karty pamięci".
    Myśle sobie cwana bestia podłączyłem telefon do komputera i wchodzę do cmd i wpisuje format h: i wyskakuje " włóż nowy dysk do stacji dysków H:"
    to mówie wpisze inaczej chkdsk h: i znów błąd "nie można otworzyć woluminu do bezpośredniego dostępu".
    I tak wkółko nic nie mogę zrobić . Powie mi jak sformatować naprawić tą karte żeby ją czytało ?
  • REKLAMA
  • #2 10867277
    mickpr
    Poziom 39  
    Ocena: 295
    Jeśli nie jest uszkodzona sformatujesz ją odpowiednim programem - np. "SDFormatter" czy "HP USB Disk Storage Format Tool".
  • REKLAMA
  • #3 10867342
    wska125
    Poziom 9  
    W SDFormatter nie wiem wgl nie mogę żadnego dysku wybrać.

Dodano po 5 [sekundy]:

W SDFormatter nie wiem wgl nie mogę żadnego dysku wybrać.
  • REKLAMA
  • #4 10867356
    mickpr
    Poziom 39  
    Ocena: 295
    Po wpięciu karty do komputera wejdź w Manager dysków - i sprawdź - czy widać w ogóle jakąś partycję związaną z tą kartą SD.
  • #5 10867374
    wska125
    Poziom 9  
    Już wiem Tobie chodzi o to że trzeba podłączyć karte do czytnika w komputerze a ja takiego czegoś nie posiadam przez telefon mam podłączone .
REKLAMA