logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta SD Sandisk 128MB - aparat HP M307 nie rozpoznaje, komputer nie wykrywa

ad4mus 28 Lis 2005 20:35 2592 3
REKLAMA
  • #1 2035230
    ad4mus
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam mam taki problem posiadam aparat hp m307 oraz karde Sd sandisk 128mb karta dzialala oki az do pewnego momentu .Teraz wlaczajac aparat pokazuje mi sie taki komunikat "unsupported card" i nie umie nic z tym zrobic nawet sformatowac sie jej nie da ,komputer wogole mi nie wykrywa dysku wymiennego przy czym musze zaznaczyc iz nie jest to raczej wina aparatu poniewaz wkladajac inna karte wszystko smiga nawet czytnik kart w kompie jej nie widzi .Prosilbym o pomoc ,wypowiedzi osob ktore mialy podobne probmlemy
  • REKLAMA
  • #2 2035264
    djkomprez
    Poziom 21  
    Ocena: 63
    Pierwsza rzecz to to czy ta karta poprostu juz sie nie zuzyla...
    jak wiadomo one maja swoja zywotnosc zapisu i jesli juz ten okres minol to karta jest poprostu na smietnik ...
    Jesli chodzi o sprawdzenie to najprosciej by bylo wsadzic ja do innego aparatu albo palmtopa ... ew czego kolwiek co czyta karty .. czytniki nie zawsze lapia. Jezeli uda Ci sie ze zalapie to odrazu ja formatuj w FAT16 i w moim przypadku to pomoglo i dziala do dzis ;) .

Pozdrawiam !
  • REKLAMA
  • #3 2035303
    ad4mus
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    karta ma niecaly rok takze troszke dziwne by bylo ze jej zywotnosc sie skonczyla uzywana byla srednio czesto probowalem wsadzic do 2 innych aparatow jednego takiego jak moj a 2 innej firmy i nic dalej to samo a jedyny czytnik do ktorego mam dostep to taki w slocie 5.25 ktory nie wydaje z siebie zadnej reakcji po wlozeniu karty .Moze ktos jeszcze mial taki problem
  • #4 2036037
    Agentlos
    Poziom 25  
    Ocena: 36
    Mój kolega kiedy kupował aparat cyfrowy do dostał w komplecie kartę 64MB. Po 3 dniach robienia zdjęć przyszedł do mnie że karta mu nie działa. Jego aparat zachowywał się jakby nie miał karty. Inny aparat (CASIO QV-R40) męczył ją przez jakiś czas i zgłaszał chyba błąd. Z programu Bad Copy udało mi się odzyskać zdjęcia i to bez przeszkód... Karty nie udało się sformatować i poszła do reklamacji... Tak jakby się coś w niej po prostu zacięło i koniec. Może u Ciebie też tak sie po prostu "zacięła". Tylko teraz pozostaje pytanie dlaczego? Tego nie wiem...
REKLAMA