logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór plazmy 50 cali do 2500 zł: LG 50PA6500, Samsung PS51E530 czy Panasonic?

Janusz Tracz 08 Maj 2012 15:04 10347 6
REKLAMA
  • #1 10874566
    Janusz Tracz
    Poziom 2  
    Witam.
    Proszę o pomoc jaką plazmę kupic tak do 2500 zł , 50 cali ?
    Pokój jest tak średnio nasłoneczniony , oglądanie będzie trochę z boku i na środku.
    Odległośc od tv to ok 3metry / czy oczy nie będą bolały / . Ale z drugiej strony zawsze chciałem miec duży tv.
    I w miarę możliwości taki model żeby nie pobierał dużo prądu.
    Myślę o LG 50PA6500 albo LG 50PA5500 albo LG 50PV350 albo SAMSUNG PS51E530
    lub D530 albo PANASONIC w tych pieniądzach.
    Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10878358
    vinci
    Poziom 26  
    Ocena: 65
    :D a jak już będziesz miał te 3000 to możesz dołożyć troche i mieć plazmę 59' Samsunga PS590. Zwykle kolego LOCOLOCO jest tak, że kasa jest głównym czynnikiem decydującym o tym, że przyszły nabywca przychodzi tutaj po poradę na temat kupna przyzwoitego telewizora w ROZSADNEJ cenie.
    Polecam LG 50PV350 - telewizor plazmowy z fullHD i jeszcze zaoszczędzisz.
  • REKLAMA
  • #4 10878569
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 10878613
    vinci
    Poziom 26  
    Ocena: 65
    nie zgodze się, rozwój techniki idzie tak do przodu, że jakikolwiek nie kupilibyśmy za 3,4 lata będzie już przestarzały. Ostatnio na targach we Frankfurcie pokazano telewizory 3D bez okularów, testowana jest obecnie telewizja w rozdzielczości większej niż 1080i. Za 2,3 lata będzie to już dostepne na półkach sklepowych. Gro osób wymienia telewizor nie dlatego, że się zepsuł tylko brzydko wygląda w salonie. Telewizory się nie psują tylko wychodzą z mody lub są przestarzałą technologią. Nie warto więc wydawać dużo pieniędzy na technologię która wydaje się nam nowoczesna obecnie. Trzeba wypośrodkowac pomiędzy ceną a przyzwoitym obrazem.
  • REKLAMA
  • #6 10878835
    Janusz Tracz
    Poziom 2  
    Sam już nie wiem /mam mętlik w głowie/ , oglądałem telewizory na allegro i sam już nie wiem co mam kupic. Czy może led ? Znowu mi ktoś mówił że plazmy ładnie odzwierciedlają obraz. Mam 2500 zł i szukam tv 46-50 cali.
    Poprzedni mój pochopny zakup to Samsung lcd le37s81b , nie byłem zadowolony jak go podłączyłem w domu. Bo :
    - długi czas oczekiwania jak się przełącza z kanału na kanał
    -jak się go ogląda z boku to troszkę jest gorszy obraz , a na wprost okej
    -jak jest jakaś szybka akcja w filmie np: szybko trzepoczące chorągiewki na silnym
    wietrze , to jakby ten telewizor nie nadążał jakieś kwadraciki czy coś.
    No i się teraz popsuł bo włącza się na cały głos.
    Nie znam się zbytnio , zależy mi na ładnym dynamicznym obrazie itd.
    Czy plazma czy led czy jakiś 3D .
    W tych pieniądzach widziałem PANASONIC TX-P46G30E , LG 50PA5500 , LG 50PV350, czy może SAMSUNG jakiś , albo inny .
    Może ktoś jest obeznany w telewizorach i pomoże mi.
    Bardzo dziękuję za wcześniejsze posty .
    POZDRAWIAM SERDECZNIE.

Dodano po 6 [minuty]:

Jaka prawidłowa powinna byc odległośc tv od miejsca oglądania , żeby oczy nie bolały ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje plazmowego telewizora 50 cali w budżecie do 2500 zł, z uwagi na średnie nasłonecznienie pokoju oraz preferencje dotyczące oglądania z boku i na wprost. Wśród rozważanych modeli znajdują się LG 50PA6500, LG 50PA5500, LG 50PV350, Samsung PS51E530 oraz Panasonic TX-P46G30E. Użytkownik ma doświadczenia z telewizorem LCD, które były negatywne, co skłania go do rozważenia plazm. Uczestnicy dyskusji polecają model Panasonic 46G30 jako najlepszy wybór, podkreślając jego długowieczność i jakość obrazu. Wskazują również na rozwój technologii i sugerują, że warto zainwestować w telewizor, który zapewni dobry obraz, nawet jeśli technologia szybko się zmienia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA