Mam na zbyciu bardzo mało używany i kompletny silnik typ 417, do wymiany niestety łożyska. Jak coś to może znajdzie się jeszcze w 100% sprawny typ 217 z nowymi łożyskami, szczotkami i wirnikiem (70zł), silnik potrzebny do odkurzacza typ 338,5?
silnik potrzebny do odkurzacza 455. A ile byś chcial za ten 417 ? ja widzialem chyba z nim filmy na youtube, pisałeś (chyba ty) że kupiles go praktycznie nieużywanego
uuu obecnie mnie nie stać hmm ogolnie robiłem przeróbke odkurzacza, bo mialem obudowe z zelmera 800, i po prostu po kombinacjach wsadziłem tam ten silnik, ale spalił się w nim wirnik. obecnie jest wsadzony tam silnik rh-5500 . mam takie 2 silniki, jeden w ciut gorszym stanie bo głośniejszy.
Użytkownik poszukuje sprawnego silnika Zelmer typ 417, ewentualnie typ 217, do odkurzacza. Otrzymuje odpowiedzi od innych użytkowników, którzy oferują silnik typ 417 w dobrym stanie, ale z uszkodzonymi łożyskami, oraz silnik typ 217 w pełni sprawny. Dyskutują również o przeróbkach odkurzaczy i problemach z wirnikami. Użytkownicy wymieniają się informacjami na temat cen i stanu silników, a także proponują pomoc w znalezieniu odpowiednich części. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.