logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do wysyłania SMS co sekundę bez dodatkowego tekstu - alternatywy?

.michal 10 Maj 2012 16:32 2713 8
REKLAMA
  • #1 10881620
    .michal
    Poziom 13  
    Ocena: 14
    Witam,
    Poszukuje programu który za pośrednictwem telefonu podłączonego do komputera wysyłałby np co sekundę jednego smsa na jeden numer, znalazłem program sms pilot ale on dodaje swój tekst przed smsem co nie może mieć miejsca, czytałem też o gammu ale to jest chyba zbyt rozbudowane do tego zadania i troche zbyt skomplikowane jak dla mnie. Jakieś sugestie propozycje??
    Z góry dziękuje za pomoc
    Michał

P.S Nie chce nikomu zaspamować skrzynki tylko wysłać dużo zgłoszeń do konkursu ;)
  • REKLAMA
  • #2 10881630
    jkbgajda
    Poziom 23  
    Ocena: 26
    Jaki to telefon?
  • REKLAMA
  • #3 10881643
    .michal
    Poziom 13  
    nokia c6 albo se w595 a karta z play
  • #4 10881667
    jkbgajda
    Poziom 23  
    Ocena: 26
    Jeśli umiesz programować w Javie to możesz sobie samemu napisać taki program.
    Będzie kłopot ze znalezieniem takiego programu.
  • REKLAMA
  • #5 10881688
    .michal
    Poziom 13  
    Właśnie raczej ciężko u mnie z programowanie, pamiętam że kiedyś było coś takiego jak bomba smsowa i działało to na podobnej zasadzie, może znacie jakieś programy już gotowe bo patrząc po wszystkich smso-reklamach nie chce mi się wierzyć że nie ma czegoś takiego już napisanego ;) a może program który wysyła jednego smsa na jakąś liste numerów wtedy można numer odbiorcy skopiować kilka razy i efekt byłby ten sam ;)
  • REKLAMA
  • #6 10881736
    rochóń
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    .michal napisał:
    Nie chce nikomu zaspamować skrzynki tylko wysłać dużo zgłoszeń do konkursu :wink:
    Doprawdy ? A czym różni się jedno od drugiego :lol:
  • #7 10881781
    .michal
    Poziom 13  
    rochóń napisał:
    .michal napisał:
    Nie chce nikomu zaspamować skrzynki tylko wysłać dużo zgłoszeń do konkursu :wink:
    Doprawdy ? A czym różni się jedno od drugiego :lol:

No niczym właściwie ale ja chce na konkurs wysłać ;)
    Zdania zaczynamy wielką literą i kończymy kropką. Proszę niezwłocznie poprawić swoje wszystkie wiadomości w tym temacie. jever 23
  • #8 10883104
    jayu0
    Poziom 37  
    Ocena: 141
    Pamietaj ze oferta play na nielimitowane sms jest skonstruowana ze jesli zaczniesz spamowac (np 30 sms na min.) to dezaktywuja Ci usluge i beda normalnie pobierac oplate :D
    Takie zabezpieczenie przed takimi jak Ty :D
  • #9 10883131
    .michal
    Poziom 13  
    kurde! A już zwietrzyłem pewną wygraną :P to teraz muszę sprawdzić ile smsów można wysłać na minute godzinę czy jak oni to tam liczą :P Ale sprawa z masowym wysyłaniem nadal nierozwiązana, nie wierzę że się nie da nie wiem tylko jak. Jak mi ktoś pomoże to po wygranej podzielę się nagrodą ;)

EDIT:
    Może ktoś wie jak ustawione są te limity ?? ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje programu do wysyłania SMS-ów co sekundę z telefonu podłączonego do komputera, jednak napotyka na problem z programem SMS Pilot, który dodaje dodatkowy tekst do wiadomości. Wspomniano o Gammu jako zbyt skomplikowanym rozwiązaniu. Użytkownik rozważa również możliwość stworzenia własnego programu, ale nie ma umiejętności programistycznych. Pojawiły się obawy dotyczące limitów wysyłania SMS-ów w ofercie Play, które mogą prowadzić do dezaktywacji usługi w przypadku nadmiernego spamu. Użytkownik jest zainteresowany znalezieniem gotowego rozwiązania lub programu, który umożliwi wysyłanie SMS-ów na listę numerów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA