logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gigabyte Radeon 9550 - Jaki rezystor R356 kupić po zgubieniu?

Re! 10 Sty 2005 11:45 954 2
REKLAMA
  • #1 1125584
    Re!
    Poziom 16  
    Witam , posiadam radeona 9550 firmy gigabyte ...ostatnio robiłem na nim vmoda na napiecie ( na rezystorze r356 ) ...i działało...z 400 poszedł na 440 ..chciałem wiecej wiec odlutowałem potencjometr aby go bardziej skrecic...i zalutowałem go zpowrotem ... niechcacy , odzielajac lut od rezystora obok ( troche stykały sie ze soba ) rezystor r356 wyskoczył mi i sie zgubił..;] ...i moje pytanie jest nastepujace : co pisze na tym rezystorze...zebym mógł go kupic musze podac kolesiowi co na nim pisze...

ps: moze wy mi podacie jaki rezystorek kupic... czyli jak sie nazywa , itd... ziomus powiedział ze sama nazwa ( r356 ) nie wystarczy ...wielkie dzieki za wszelka pomoc...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1127442
    TuaN Jim
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Masz problem :] Widząc Twoje cierpienie postanowiłem Tobie pomóc :) Juz na samym poczatq pojawił sie problem, a mianowicie mam zrobionego vmoda ołówkiem :P ale co tam poswięciłem chwilkę, zeby wymazac grafit i odczytać nazwe tego rezystora. Tu pojawił sie problem nr 2 napis na nim, jak on sam jest baaardzo mały, a ja nie mam lupy... Ale co tam ogladało sie MacGyver'a to sie wie jak zrobic loope z przysłowiowego spinacza i kropli wody :) To co odczytałem wyglada jak ODE, 0DE lub 8DE. Nie wiem czy Tobie pomogłem, ale sie starałem :)
    Mam jeszcze do Ciebie pytanie: Czy wiesz może jak wysokie napiecie mozna uzyskac normalnym (potencjometr itd.) vmodem??
    Pozdrawiam
  • #3 1129085
    Re!
    Poziom 16  
    Wielkie dzieki ...oczywiscie 3 ptk sa dla Ciebie ...max co mozna wycisnac to nawet z 1.20 na 1.40 ale sfajczysz karte jak tak dowalisz ...normalnie powinno byc do 1.36( jak masz dobre chłodzenie ) a tak normalnie ze zwykłym radiatorem i wentylatorem na niego to około 1.30
REKLAMA