logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki mocniejszy zamiennik dla TDA8568q z tymi samymi wyprowadzeniami?

EmpTy212 17 Maj 2012 16:16 1318 2
REKLAMA
  • #1 10906936
    EmpTy212
    Poziom 9  
    Witam interesuje mnie mocniejszy zamiennik tda8568q. Interesuje mnie inna końcówka takimi samymi wyprowadzeniami zamiast starej. Nie pisać, że nie ma sensu zmieniać na odrzutowce. Moja jest uszkodzona gra tylko lewy kanał a z radia sygnał dochodzi więc pomyślałem o zmianie przy okazji na coś ciut mocniejszego albo lepszego jakościowo.
  • REKLAMA
  • #2 10907072
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2777
    Co do uzyskania większej mocy - proszę przeczytać ostatni post z tego tematu: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2043801.html.
    Dla osiągnięcia większej mocy konieczne będzie zastosowanie zewnętrznego wzmacniacza, który to posiada przetwornicę podwyższającą napięcie zasilania.
    TDA8568Q posiada w swojej strukturze masę zabezpieczeń, jednak i one nie pomogą, gdy podłączenie radia i głośników jest zrobione na odwal. Proponuję zatem wymienić końcówkę na taką samą i sprawdzić okablowanie radia.
  • #3 10922855
    EmpTy212
    Poziom 9  
    Końcówka poszła przez moją pomyłkę przy naprawie. Wpierw upaliło ścieżkę w jednym miejscu przez zwarcie w cewce głośnika którego nie zauważyłem a następnie po naprawie ścieżki która była grubsza i nie mogła się już spalić poszła końcówka mocy. Na zasilaczu mam zapas koło 10 amperów do wykorzystania. Zastanawiałem się po prostu jak skorzystać na tej sytuacji i zmienić na coś wydajniejszego albo jakościowo lepszego.
REKLAMA