logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TDA 8560Q. We wzmacniaczu samochodowym nie działa jedno wyjście na głośnik.

arni29 16 Kwi 2006 14:16 2987 5
REKLAMA
  • #1 2534148
    arni29
    Poziom 11  
    CZEść.

Mam wzmacniacz samochodowy w którym niedziała jedno wyjscie na głośnik.
    Po sprawdzeniu układu doszedłęm do wniosku ze to napewno wina układu scalonego TDA 8560Q czyli 2 x 40 W/2 ohm 14V no i musze go wymienić i sie wałsnie zastanawiam czy nie wtaro odrazu cos mocniejszego tam wstawic chodzby nawet 2x50 W

Czy moge taka kombinacje zastosowac? i jaki typ ukłądu scalonego proponujecie ?
    Za wszelkie info wielkie dzieki.

Jak ktos che zobaczyc jak ten wzmacniacz wyglada od zewnątrz to daje linka :) http://cgi.ebay.pl/WZMACNIACZ-SAMOCHODOWY-DIB...categoryZ18796QQcmdZViewItem#ebayphotohosting
    Załączniki:
    • TDA 8560Q. We wzmacniaczu samochodowym nie działa jedno wyjście na głośnik. 04-17-06_1207160.jpg (24.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TDA 8560Q. We wzmacniaczu samochodowym nie działa jedno wyjście na głośnik. 04-17-06_1203410.jpg (29.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2535143
    cyberdar
    Poziom 31  
    Ocena: 73
    Witam

To wzmacniacz czy radyjko z taką końcówką. Jeśli zewnętrzny wzmacniacz to ciekawym rozwiązaniem może być końcówka TDA1562. Nie wymaga żadnych przetwornic ani niczego podobnego. Poprostu 12V i głośnik. Zajrzyj na www.elenota.pl. Znajdziesz tam notę katalogową tego układu i sam ocenisz.

--
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2535233
    arni29
    Poziom 11  
    cyberdar napisał:
    Witam

To wzmacniacz czy radyjko z taką końcówką. Jeśli zewnętrzny wzmacniacz to ciekawym rozwiązaniem może być końcówka TDA1562. Nie wymaga żadnych przetwornic ani niczego podobnego. po prostu 12V i głośnik. Zajrzyj na www.elenota.pl. Znajdziesz tam notę katalogową tego układu i sam ocenisz.

--
    pozdrawiam

To jest wzmacniacz z wyjściem na 2 głosniki.
    TDA1562 lub TDA1562q to sa ukłądy na jeden głosnik chyba ze sie myle :) http://sklep.avt.com.pl/photo/_pdf/AVT2477.pdf?sess_id=e8c1a7a6d4bfa382b0356687c8e96960
  • REKLAMA
  • #4 2536920
    cyberdar
    Poziom 31  
    Ocena: 73
    Witam

Faktycznie końcówka, którą zaproponowałem jest do sterowania pojedynczym głośnikiem. Z Twojego postu wynikało, że chcesz zmienić układ - końcówkę stąd moja propozycja. Jeśli chcesz pozostać przy swojej końcówce to ją poprostu wymień. Chyba nie zamierzasz zostawić na pół sprawnej końcówki i dokładać jeszcze jedną, w dodatku inną.

--
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2536967
    arni29
    Poziom 11  
    cyberdar napisał:
    Witam

Faktycznie końcówka, którą zaproponowałem jest do sterowania pojedynczym głośnikiem. Z Twojego postu wynikało, że chcesz zmienić układ - końcówkę stąd moja propozycja. Jeśli chcesz pozostać przy swojej końcówce to ją po prostu wymień. Chyba nie zamierzasz zostawić na pół sprawnej końcówki i dokładać jeszcze jedną, w dodatku inną.

--
    pozdrawiam

yyyyyyy nie. Pewnie ze ja cała wymienie ale przed zakupem identycznej chciałem sie dowiedzec czy niemógłbym ja zamienic na cos mocniejszego :)
  • #6 3842410
    wawawuum
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    widze ze dosc stary temat ale mam pytanie gdyz posiadam taki sam wzmacniacz i tez mam taki problem tyle ze ja nie jestem wymagajacy i chce jedynie kupic taka koncowke w detalu czy ktos moze wie gdzie moge ja znalezc lub jaki odpowiednik na polskim rynku moge zastosowac o takich lub podobnych parametrach?
REKLAMA