logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki nagle przestały grać - Phillips SHM7110

HighFlyerPL185 17 Maj 2012 18:56 7504 7
REKLAMA
  • #1 10907488
    HighFlyerPL185
    Poziom 9  
    Mam pewien problem z słuchawkami marki Phillips, model SHM7110, nagle przestały działać. Byłem zajęty nauką przez parę dni i od Poniedziałku sobie bezczynnie leżały, wtedy oczywiście działały. Dzisiaj podłączam słuchawki do przedniego wejścia w komputerze i absolutna cisza. Próbowałem nawet na dole na laptopie, aby sprawdzić czy wszystko jest w porządku z komputerem, i wynika na to że słuchawki padły.

Mam w takim razie pytanie, czy ktoś jest w stanie przypuszczalnie powiedzieć jaka może być przyczyna tej "awarii"? Kabel jest w porządku, nigdzie nie złamany, trochę wygięty ale nie na tyle żeby głośniki poszły w kosz. Windows łapie raczej słuchawki, ponieważ widać jak zielone kreski ciągle się przesuwają.

Co do rozkręcania i sprawdzania kabli, jeszcze nie próbowałem, bo nie chciałem czegoś bardziej poluzować bądz wykręcić.
  • REKLAMA
  • #2 10907521
    11111olo
    Poziom 42  
    Ocena: 795
    Jak raczej łapie!? Podłączałeś inne słuchawki albo te co masz do wieży czy innego sprzętu?
  • REKLAMA
  • #3 10907537
    HighFlyerPL185
    Poziom 9  
    Chodziło mi o to że Komputer widzi podłączone słuchawki, ale dzwięku zero. Do wieży jeszcze nie podłączałem, ale do drugiego laptopa, i tam jest to samo. Zapomniałem dodać że słuchawki mają również wbudowany mikrofon który działa, ale jest bardzo cichy, nie wiedzieć dlaczego. Z kolegą na Skype'ie próbowaliśmy i powiedział że mnie ledwo słyszał.
  • #4 10907541
    11111olo
    Poziom 42  
    Pożycz słuchawki jakiekolwiek aby rozwiać wątpliwości uszkodzenia.
    Mierzyłeś opór słuchawek?
  • REKLAMA
  • #5 10907559
    HighFlyerPL185
    Poziom 9  
    Oporu nie mierzyłem gdyż na to nie wpadłem. Nie miałem słuchawek zapasowych, ale postanowiłem iż sprawdze to za pomocą słuchawkami z mojego telefonu... no i grało.
  • #6 10907574
    11111olo
    Poziom 42  
    Sprawdź opór. Jak będzie przerwa to możesz zacząć od wymiany jacka. Z tego co widziałem nie mają one potencjometru na kablu.
    Jeśli bez problemu da się "zajrzeć" do samej słuchawki możesz też ocenić połączenia kabli ale to na 90% jack gdyż wątpię aby obie się na raz zepsuły.
  • REKLAMA
  • #7 10909001
    HighFlyerPL185
    Poziom 9  
    Nie wiem jak mam to odebrać, ale kiedy brałem się za mierzenie oporu, postanowiłem ponownie podłączyć jack do komputera. Po ponownym podłączeniu, po kilku godzinach, słuchawki znów zadziałały. Mikrofonu nie testowałem ale dzwięk jest idealny, taki jak był przed usterką. Nie wiem jakim cudem zadziałały? :| Mimo tego, dziękuje za wskazówki.
  • #8 10909459
    11111olo
    Poziom 42  
    Podłącz słuchawki o poruszaj kablem przy wtyczce. Jak zacznie przerywać to wtyk do wymiany.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z słuchawkami Phillips SHM7110, które nagle przestały działać. Po podłączeniu do komputera nie było dźwięku, mimo że system wykrywał urządzenie. Użytkownik sprawdził słuchawki na innym laptopie, gdzie również nie działały, a mikrofon był cichy. Po sugestiach innych użytkowników, takich jak sprawdzenie oporu słuchawek i testowanie z innymi urządzeniami, użytkownik ponownie podłączył słuchawki po kilku godzinach i dźwięk wrócił do normy. Problemy mogły być związane z luźnym połączeniem wtyczki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA