Bede 'gral w gre' Chodzi mi o komfortowa gre w Diablo III na jak najwyzszych ustawieniach.
Dodano po 11 [minuty]:
Nie jestem najlepszy w te klocki i chce po prostu wiedziec jaka najmocniejsza karte graf. moge upchnac w takiego kompa zeby wszystko dzialalo, nie wiem tylko jaki mam zasilacz,ale w razie czego jestem w stanie i go wymienic
Jak to wygląda w środku ? Możesz zrobić zdjęcie ? Obudowa pewnie mATX na 99% się zmieści.
Dlaczego akurat ta karta ? Czy możesz ją mieć za okazyjne pieniądze ?
Potrzebuje nowej karty do Diablo 3, a jako ze nie jestem dobry w te klocki, to wzialem taka jaka podaja w zalecanych wymaganiach. Jezeli mozesz zaproponowac cos lepszego, ciekawszego to chetnie poslucham
Brałbym na twoim miejscu HD4870 - niższe zapotrzebowanie na energię oraz nie będzie problemów ze spadkiem wydajności w przypadku kart geForce połączonymi z 2 rdzeniowymi procesorami - szczególnie pod systemem Win7.
Grafika powinna się zmieścić ale z długimi kartami może być problem bo z tego co widzę masz bardzo blisko porty SATA i długa karta mogłaby je przysłonić.
Rozważ HD5770/6770. Używane można kupić w okolicy 260-280zł a są krótsze niż HD4870.
Użytkownik pyta o maksymalnie możliwą kartę graficzną do płyty głównej Dell 0K216C, z zamiarem komfortowego grania w Diablo III. W odpowiedziach poruszono kwestie dotyczące zasilacza, który wynosi 300W, oraz obudowy, która może być gotowcem Dell. Użytkownik rozważa wymianę zasilacza na mocniejszy, aby zainstalować kartę NVIDIA GeForce GTX 260, jednak pojawiły się wątpliwości co do jej wymagań energetycznych i rozmiaru. Zasugerowano alternatywy, takie jak Radeon HD4870 oraz HD5770/6770, które mają niższe zapotrzebowanie na energię i mogą lepiej pasować do obudowy. Użytkownik prosi również o rekomendacje dotyczące zasilacza. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.