logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lokalnie zainstalowane Diablo 3 a logowanie przy użyciu zdalnego komputera

Ferago 18 Maj 2012 11:17 1578 5
  • #1 10909596
    Ferago
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam,
    chciałem zapytać o taką sprawę.

Mam zainstalowaną grę Diablo 3 na laptopie, niestety w sieci w której znajduje się ten laptop są poblokowane porty.

Mogę łączyć się z moim komputerem stacjonarnym w domu poprzez programy typu TeamViewer ale ciekawi mnie czy byłaby możliwość skorzystania z mojego połączenie internetowego które mam w domu właśnie poprzez takie połączenie lub inne które omija wszelkie zabezpieczenia sieci.

Nie można grać zdalnie przy użyciu tego typu programów wiadomo ale gdyby skorzystać tylko z samego łącza internetowego, ktoś ma jakiś pomysł ?
  • #2 10910000
    waluszek
    Poziom 19  
    Ocena: 56
    Jedynym rozwiązaniem jakie przychodzi mi do głowy na tę chwile to tunel VPN (open vpn) do twojego komputera i udostępnianie po nim internetu.

możesz też spróbować coś takiego z hamachi (to też rodzaj VPN).
  • #3 10921824
    poswiatex1
    Poziom 12  
    Sprawdź dokładnie możliwości TeamViewera, ten program ma taką opcję jak VPN ale jak to dokładnie działa, to Ci nie powiem bo sam nie sprawdzałem :)
  • #4 10922969
    Ferago
    Poziom 11  
    poswiatex1 napisał:
    Sprawdź dokładnie możliwości TeamViewera, ten program ma taką opcję jak VPN ale jak to dokładnie działa, to Ci nie powiem bo sam nie sprawdzałem :)

Jest VPN ale daje taką możliwość abyś działał z komputerem z zewnątrz jakby należał do tej samej lokalnej sieci. Nie udało mi się dokonać tego czego chciałem za pomocą TV.
  • #5 10923034
    poswiatex1
    Poziom 12  
    Ferago napisał:
    poswiatex1 napisał:

Jest VPN ale daje taką możliwość abyś działał z komputerem z zewnątrz jakby należał do tej samej lokalnej sieci. Nie udało mi się dokonać tego czego chciałem za pomocą TV.

a no właśnie, należą do tej samej podsieci. Tylko gdyby można było ustawić żeby komputer zdalny mógł przekazywać pakiety z Twojego komputera w "międzysieć" to wystarczy przekierować adresy IP battle.net na ten komputer z poza Twojej "fizycznej sieci lokalnej" i powinno hulać.

Tylko wydaje mi się że ten VPN Team Viewera nie spełni tej funkcji, chyba że na komputerze zdalnym możesz postawić jakiś systemik serwerowy :PP Wtedy ja nie widzę problemu z takim manewrem (już wykluczając opcje VPN TeamViewera) :D
  • #6 10923053
    Ferago
    Poziom 11  
    Za dużo zabawy niestety :( Chyba dam sobie spokój.
REKLAMA